Πράσινο Δέρμα.

Τα δύο χρόνια που έζησα στην Ολλανδία ανέπτυξα ένα βασικό ψυχολογικό πρόβλημα: νόμιζα ότι το δέρμα μου πρασινίζει.

greek summer

Όταν επισκέφτηκα έναν παθολόγο προκειμένου να εξετάσουμε τι συμβαίνει με παρέπεμψε σε ψυχίατρο πράγμα που καθόλου δε μου άρεσε. Ωστόσο πήγα. Ο καλός κύριος ψυχίατρος  με ρώτησε τι ακριβώς νιώθω.  “Το δέρμα μου να πρασινίζει” του απάντησα. “Πού ήσουν πριν έρθεις στην Ολλανδιά”, με ρώτησε, “και για πόσο καιρό;”. “Στην Κρήτη”, του λέω, “στα Χανιά – γιου νοου;- για τρεις μήνες”. Χαμογέλασε. Για δύο λόγους (όταν είναι μόνο ένας δεν μπαίνουν στον κόπο να δείξουν δόντι οι βόρειοι). Αφενός από μια καλοπροαίρετη ζήλια – τρι μανθς! ουαου!- κι αφετέρου γιατί κατάλαβε ποιο ήταν το πρόβλημά μου: Ζούσα σε μια χώρα που δεν είχε ούτε ΜΙΑ ΜΕΡΑ ηλιοφάνειας, μετά από 3 μήνες στο υπέροχο κρητικό 40άρι! Μου έγραψε ένα ήπιο αντικαταθλιπτικό, μου είπε οτι οι γιατροί το αποκαλούν “χαπάκι του ήλιου”, το συνταγογραφούν στους μεσόγειους ή άλλους ανθρώπους που έχουν συνηθίσει στην παρατεταμένη ηλιοφάνεια την οποία όταν στερούνται αρχίζουν να έχουν παρακρούσεις, τύπου πρασινίζει το δέρμα μου.

Αυτά για όποιον πιστεύει ότι ο καιρός δε μας επηρεάζει.

Και τώρα που τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε, καιρέ, κοίτα να φέρεις την αληθινή άνοιξη, μ’ εκείνον τον τρελό ελληνικό ήλιο που σβήνει βάσανα και γράφει πάθη, μη γίνω… πράσινη από το κακό μου.
Θα περιμένω.

:)

Η επόμενη μέρα είναι μόνο μια νύχτα μακρυά!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

2 Σχόλια

 • Mary Pitiakoudi
  Απάντηση Μαΐου 13, 2014

  Mary Pitiakoudi

  εγώ δεν είχα πάρει ήπιο αντικαταθλιπτικό αλλά έπαιζα 10 ώρες playstation Tony Hawk και έτρωγα οτι έβρισκα μπροστά μου μην αφήνοντας τον καναπέ…βαρύ καταθλιπτικό!χαχα Ζήτω η Ολλανδία και οι βόρειες χώρες…όσο για τον καιρό τώρα, τι να πω με βοηθά να διαβάζω, να γράφω και να εργάζομαι ακόμα αφού δε με ξεσηκώνει να πάρω τα βουνά. έω και τη σιγουριά όμως πως θα κάνει την εμφάνιση του συχνά πυκνά μέσα στη μέρα ή στη βδομάδα.

  • Olia
   Απάντηση Μαΐου 13, 2014

   Olia

   Όπως και να χει αυτός ο καιρός δεν ειναι ανθρώπινος!

Απάντηση