ΕΙΔΗΣΕΙΣ 14.05.2014

Διευρύνονται τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Διεύρυνση των κριτηρίων του κοινωνικού μερίσματος προκειμένου να μη μείνει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών ως τις 30 Ιουνίου αναμένεται να εφαρμόσει το Υπουργείο Οικονομικών. Τα νέα κριτήρια αναμένεται ότι θα «κλειδώσουν» σε συνάντηση που θα έχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο τέλος της εβδομάδας. Στην ίδια συνάντηση θα επαναξιολογηθούν αιτήσεις που παρουσίαζαν προβλήματα και έχουν απορριφθεί από το ηλεκτρονικό σύστημα με στόχο να εγκριθεί ένα μεγάλο μέρος από αυτές. Οι δηλώσεις αυτές που έγιναν την Τρίτη αναθερμαίνουν τα σενάρια για την έκδοση υπουργικής απόφασης που θα προβλέπει μεταξύ άλλων την αύξηση του εισοδηματικού ορίου κατά 500 ως 1.000 ευρώ ανά περίπτωση.

Υπογράφονται οι συμβάσεις για τους υδροδονάνθρακες

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος υπογράφονται σήμερα οι συμβάσεις για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα παρόντος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. Η σύμβαση για τη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων θα υπογραφεί με το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS/ PETRA PETROLEUM. Στα Ιωάννινα οι εκτιμήσεις για τα απολήψιμα αποθέματα κυμαίνονται από 50- 100 εκατ. βαρέλια. Ανάδοχος για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού (όπου τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι 200 εκατ. βαρέλια) είναι το σχήμα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ/ EDISON/ PETROCELTIC. Για το Κατάκολο (εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα 3 εκατ. βαρέλια) η σύμβαση θα υπογραφεί με το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS/ TRAJAN OIL & GAS Ltd.

Πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία

Σε πανελλαδική 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Η απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ γίνεται, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των νοσοκομείων και κατά της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Βίζα εργασίας σε 500 νέους για χορηγήσει η Αυστραλία

Ύστερα από προσπάθειες δύο ετών, η Ελλάδα υπέγραψε διακρατική συμφωνία με την Αυστραλία για χορήγηση βίζας σε 500 άτομα, ηλικίας 18 έως 30 ετών, με δικαίωμα εργασίας έως ένα χρόνο, ικανοποιώντας ένα αίτημα της ομογένειας που προώθησαν με συνέπεια ομογενειακοί φορείς. Η εφαρμογή της συμφωνίας εκτιμάται όμως ότι θα καταστεί δυνατή έπειτα από λίγους μήνες αφού θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως δήλωσε η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού. Τη συμφωνία, από ελληνικής πλευράς, υπέγραψε η Όλγα Κεφαλογιάννη και από αυστραλιανής ο υπουργός Μετανάστευσης, στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, στην Καμπέρα. Αρχικά η διμερής συμφωνία θα αφορά 500 νέους, φοιτητές 18-30 ετών, που θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν ένα ταξίδι στην Αυστραλία ή στην Ελλάδα, αντίστοιχα, με άδεια εργασίας, σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, Σκοτ Μόρισον, αν το πρόγραμμα αυτό έχει επιτυχία, τότε θα μπορούσε να επεκταθεί.

Εκατόμβη νεκρών στην Τουρκία

αρχείο λήψης

Σε εθνική τραγωδία μεγάλων διαστάσεων εξελίσσεται ώρα με την ώρα η καταστροφή που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της δυτικής Τουρκίας. «Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες μειώνονται» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, σύμφωνα με τον οποίο τουλάχιστον 201 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι και προς το παρόν χωρίς καμία βοήθεια, στις υπόγειες στοές του ανθρακωρυχείου της Σόμα στην επαρχία Μανίσα. Κατά τη στιγμή της έκρηξης, που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης, στα έγκατα της γης βρίσκονταν 787 ανθρακωρύχοι. Ο κ. Γιλντίζ είπε ακόμη πως «μαίνεται η πυρκαγιά» που εκδηλώθηκε στο ανθρακωρυχείο. Σύμφωνα με τον υπουργό, 80 ανθρακωρύχοι διασώθηκαν τραυματισμένοι εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος