ΕΙΔΗΣΕΙΣ 20.05.2014

Κατάρρευση της απασχόλησης στην Ελλάδα

Την κατάρρευση της απασχόλησης στην Ελλάδα την περίοδο 2009-2013 επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εurostat, τα οποία κατατάσσουν τη χώρα μας στην τελευταία θέση στην Ε.Ε. σε συνολικό ποσοστό, ενώ καταγράφουν και τη μεγαλύτερη μείωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με τα κοινοτικά στοιχεία, η απασχόληση μειώθηκε στην Ελλάδα κατά 12,6 ποσοστιαίες μονάδες, με αποτέλεσμα από το 65,8% του πληθυσμού ηλικίας 20-64 ετών να υποχωρήσει στο 53,2% στο τέλος του 2013.

Κεδίκογλου: Δεν τίθεται θέμα εθνικών εκλογών

Δεν υπάρχει θέμα εθνικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Ο κ. Κεδίκογλου μιλώντας σε πρωινή εκπομπή εκτίμησε ότι «Οι Έλληνες πολίτες με τη ψήφο τους θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα» επειδή είναι το στοίχημα «για να στηριχθεί η οικονομία και να μη χαθούν οι επενδύσεις». Σε ερώτηση για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, απέδωσε το αποτέλεσμα στην Αθήνα, στον «γαλάζιο διχασμό», ενώ για την Περιφέρειας Αττικής ανέφερε ότι η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου ήταν καλή, αλλά δεν υπήρχε ικανός χρόνος για να αναδειχθεί.

Τεράστια η καταστροφή από τις πλημμύρες στα Βαλκάνια

Oι βροχές σταμάτησαν και τώρα αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής στα Βαλκάνια. Η επόμενη μέρα των χειρότερων πλημμυρών του τελευταίου αιώνα στη Σερβία και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη με 45 νεκρούς, βρίσκουν εκατομμύρια κατοίκους εκτοπισμένους, τις υποδομές κατεστραμμένες και ολόκληρες περιοχές να έχουν βουλιάξει στο νερό. Στη Σερβία, τα φράγματα που κατασκευάστηκαν με τη βοήθεια χιλιάδων εθελοντών κατά μήκος του ποταμού Σάβα, κυρίως στο Σάβατς, τη Σρέμσκα, τη Μιτροβίτσα και γύρω από τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Νίκολα Τέσλα κράτησαν, σύμφωνα με τη σερβική τηλεόραση. Ο θερμοηλεκτρικός σταθμός βρίσκεται κοντά στο Ομπρένοβατς, μία από τις περισσότερο πληγείσες από τις πλημμύρες σερβικές πόλεις, και παράγει το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Στην Ελλάδα, τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον πληθυσμό της Σερβίας, που επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες, έχει αναλάβει η πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα και το γενικό προξενείο της χώρας στη Θεσσαλονίκη.

Στρατιωτικός νόμος στην Ταϋλάνδη

Thai soldiers stand in front of the National Broadcasting Services of Thailand television station in Bangkok

Στρατιωτικό νόμο «για την τήρηση της τάξης» επέβαλαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ταϊλάνδης, βάζοντας τη χώρα στον γύψο μετά από επτά μήνες πολιτικής έντασης και πολύνεκρων συγκρούσεων με κορύφωση την απομάκρυνση της πρωθυπουργού.  Ενώ στους δρόμους της Μπανγκόκ έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες, η κυβέρνηση -που έμαθε από την τηλεόραση την κήρυξη στρατιωτικού νόμου- επιμένει ότι ασκεί την εξουσία. «Περιμένουμε ότι η εξέλιξη θα είναι προσωρινή» λένε οι ΗΠΑ. Ο στρατιωτικός νόμος δίνει στον στρατό τον πλήρη έλεγχο για την αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης, κάτι για το οποίο υπεύθυνη ήταν η κυβέρνηση και η αστυνομία. Η στρατιωτική ηγεσία επιμένει ότι δεν πρόκειται για πραξικόπημα, και ότι προχώρησε στην κήρυξή του για να αποφευχθεί αιμοτοχυσία.

Επηρεάζουν τα κινητά την υγεία των παιδιών;

paidi_kinito_600_228980_P64493

Κινητά τηλέφωνα και υγεία των παιδιών. Πόσο επηρεάζει η χρήση τους τον παιδικό εγκέφαλο; Απάντηση αναζητούν οι Βρετανοί επιστήμονες που ξεκινούν σήμερα στο Λονδίνο τη μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ, «επιστρατεύοντας» 2.500 μαθητές από 160 σχολεία του Λονδίνου. Η έρευνα θα διαρκέσει τρία χρόνια και αυτό που θα αναζητηθεί είναι εάν η χρήση των κινητών τηλεφώνων επηρεάζει τις μαθησιακές – γνωστικές ικανότητες των παιδιών. Επικεφαλής της έρευνας είναι ομάδα από το Imperial College London. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η έκθεση σε ραδιοκύματα επηρεάζει την υγεία σε ενήλικες και οι προηγούμενοι φόβοι μας για τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου δεν έχουν αποκλεισθεί με βεβαιότητα.

 

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

1 Σχόλιο

  • Mary Pitiakoudi
    Απάντηση Μαΐου 20, 2014

    Mary Pitiakoudi

    τα νέα μπορεί να μην είναι ευχάριστα αλλά ευχαριστώ για την ενημέρωση Κική!!Δεν ενημερώνομαι ντιπ από αλλού οπότε μαθαίνω τα βασικότερα από εδώ!merci merci

Απάντηση