ΕΙΔΗΣΕΙΣ 29.05.2014

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

«Το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτό τον δρόμο είμαστε αποφασισμένοι να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. «Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και θα τα διανύσουμε και αυτά για να τελειώσει οριστικά αυτό το άγχος, αυτός ο εφιάλτης αυτής της πολύ επώδυνης πορείας που έζησε όλος ο ελληνικός λαός. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη, γιατί μέσα από αυτήν θα διορθώσουμε τις πολλές αδικίες που έχουν γίνει», είπε. Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε: «Είναι ευχάριστα αυτά που ακούω, ελπίζω όλα να πάνε κατ΄ευχήν και να αντιμετωπιστεί η κρίση και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων, που είναι το μεγάλο πρόβλημα».

Νεοελληνική Ιστορία έγραψαν σήμερα οι υποψήφιοι για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι από ημερήσια και εσπερινά επαγγελματικά λύκεια. Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους για το δημιουργικό σχολείο, με βάση κείμενο του Κώστα Μπαλάσκα. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίζονται αύριο για τους υποψηφίους των ημερήσιων γενικών λυκείων με τα μαθήματα της Βιολογίας (γενικής παιδείας), της Φυσικής (γενικής παιδείας), των Μαθηματικών (γενικής παιδείας) και της Ιστορίας (γενικής παιδείας).

Ένοχοι όλοι πλην ενός για τα δομημένα ομόλογα

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην του πρώην ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιου Παπαδόπουλου, στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων -υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη από το 2007. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιο Σημαιοφορίδη και τη διευθύντρια του ταμείου, Παναγιώτα Καραδήμα, τους πρώην υπεύθυνους του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών, Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γερ. Κονιδάρη, καθώς και τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΠΟΚΑ, Κωνσταντίνο Χρηστίδη.

Πρώτος με διαφορά σε ψήφους ο Μανώλης Γλέζος

Σε εξέλιξη είναι η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές. Για ορισμένους η εικόνα έχει ξεκαθαρίσει, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που η μάχη δίνεται ψήφο-ψήφο. Πρέπει να σημειωθεί ότι κανένας από τους νυν ευρωβουλευτές δεν επανεκλέγεται. Σπάει κάθε ρεκόρ ο Μανώλης Γλέζος, με περισσότερους από 270.000 σταυρούς. Η καταμέτρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται 6 ευρωβουλευτές, από τη ΝΔ 5, από τη Χρυσή Αυγή 3, ενώ από δύο ευρωβουλευτές εκλέγουν Ποτάμι, Ελιά και ΚΚΕ. Ένας ευρωβουλευτής για τους ΑΝΕΛ.

Παγκόσμια οργή για το λιθοβολισμό 25χρονης στο Πακιστάν

Pakistani-pregant-woman-stoned-to-death

Οργή και αγακάκτηση σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει ο λιθοβολισμός μέχρι θανάτου μιας εγκύου 25χρονης Πακιστανής από τον πατέρα και άλλους συγγενείς της (μπροστά στα μάτια αστυνομικών) επειδή παντρεύτηκε τον άντρα που επέλεξε. Το έγκλημα χαρακτηρίστηκε απαράδεκτο από τον πρωθυπουργό του Πακιστάν. Ο σύζυγός της Φαρζάνα Ικμπάλ είπε ότι η αστυνομία δεν έκανε τίποτε στη διάρκεια των 15 λεπτών που διήρκεσε η επίθεση έξω από το Ανώτερο Δικαστήριο της Λαχώρης. «Τους ικέτευσα να μας βοηθήσουν, αλλά είπαν πως δεν είναι δουλειά τους» είπε ο Μοχάμεντ Ικμπάλ. «Έβγαλα το πουκάμισό μου (για να ταπεινωθώ) και τους ικέτευσα να την σώσουν». Η αστυνομία είχε ανακοινώσει αρχικά πως η 25χρονη είχε λιθοβοληθεί, όμως ο Ικμπάλ δήλωσε ότι οι συγγενείς της γυναίκας την χτυπούσαν κρατώντας τα τούβλα. Όλοι οι ύποπτοι, εκτός από τον πατέρα της, ο οποίος έχει τεθεί υπό κράτηση, έχουν εξαφανισθεί. Ο πατέρας είπε πως επρόκειτο για φόνο τιμής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της Φαρζάνα είχε αρχικά αποδεχθεί το γάμο, αφού ο Ικμπάλ του πλήρωσε το ποσό των 500 στερλινών, όμως αργότερα ζήτησε άλλες 600 στερλίνες. Η όλη διευθέτηση είχε συμφωνηθεί, όμως στη συνέχεια «είχαμε έξοδα με το σπίτι μας και ζήτησαν περισσότερα χρήματα, είπε ο Ικμπάλ. «Επειδή έχω περισσότερη γη απ’ αυτούς, νομίζουν ότι είμαι πλούσιος». Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο πατέρας της, δύο αδελφοί και ο πρώην αρραβωνιαστικός της είναι μεταξύ των δραστών. Το ζευγάρι επρόκειτο να καταθέσει εκείνο το πρωί στο δικαστήριο ότι ο γάμος του ήταν αυθεντικός, απαντώντας σε μια ψευδή κατηγορία για απαγωγή που είχε κατατεθεί από την οικογένεια της Φαρζάνα.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος