ΕΙΔΗΣΕΙΣ 30.05.2014

Πολιτικές πρωτοβουλίες ανακοίνωσε ο Βενιζέλος

Πολιτικές πρωτοβουλίες μεταξύ των οποίων και ανασχηματισμός, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά. Από τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκύπτει ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι θέμα 24ώρων, αλλά, «πρέπει να ληφθούν υπόψη υποχρεώσεις της χώρας», όπως το Eurogroup της 19ης Ιουνίου και η ελληνική προεδρία της ΕΕ. Ο κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε επίσης ότι συζητήθηκε και το θέμα της διαδοχής στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο έχει συνδεθεί με την παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Συνεχίζονται οι πανελλαδικές 

Με τα μαθήματα της Βιολογίας (γενικής παιδείας), της Φυσικής (γενικής παιδείας), των Μαθηματικών (γενικής παιδείας) και της Ιστορίας (γενικής παιδείας) συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ημερήσιων γενικών λυκείων. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με τα μαθήματα Αρχαία Ελληνικά (κατεύθυνσης) και Μαθηματικά (κατεύθυνσης).

Νωρίτερα θα ανοίξουν τα σχολεία

Τρεις μέρες νωρίτερα, θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο τα μαθήματα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ η λήξη των μαθημάτων θα γίνει στις 15 Ιουνίου. Επιπλέον, περικόπτεται η αργία των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) και γίνονται κανονικά μαθήματα του Αη Γιαννιού (7 Ιανουαρίου). Ειδικά για τη θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών, η απόφαση αναφέρει ότι δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά «ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα». Την επόμενη σχολική χρονιά, τα σχολεία θα κλείσουν από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Εφιάλτης για παιδιά οικοτροφείου στην Ινδία

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι παιδιά σε οικοτροφείο της δυτικής Ινδίας κακοποιούνταν σεξουαλικά και εξαναγκάζονταν να τρώνε μέχρι και περιττώματα σκύλων για τιμωρία. Μετά από καταγγελίες παιδιών και από μήνυνη της φιλανθρωπικής οργάνωσης Childline συνελήφθησαν ο 52χρονος ιδιοκτήτης και η 30χρονη διευθύντρια του οικοτροφείου, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Καρζάτ του κρατιδίου Μαχαράστρα. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν πέντε ανήλικοι κατήγγειλαν πως βιάστηκαν και πως υποχρεώνονταν να παρακολουθούν πορνογραφικές ταινίες και να αναπαριστούν τις σκηνές.

Ένα μικρό θαύμα στην Αυστραλία

948908-47aecc66-e624-11e3-812c-fa9bd799218e

«Το μικρό μας θαύμα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Herald Sun, για το Ελληνόπουλο που γεννήθηκε πρόωρα και σήμερα, είναι το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε και επέζησε στη Βικτόρια της Αυστραλίας. Πρόκειται για το μικρό Γιάννη Μεταξιώτη, ο οποίος γεννήθηκε μόλις 26 εβδομάδων. Είχε ύψος όσο ένα στιλό και βάρος λιγότερο από ένα ένα κουτάκι Κόκα-Κόλα! Μόλις 395 γραμμάρια. Οι γονείς, Κώστας και Πάολα, μίλησαν στην εφημερίδα για την απερίγραπτη ευτυχία τους, καθώς αυτή την εβδομάδα ο μικρός Γιάννης πήγε στο σπίτι του. Το παιδί γεννήθηκε με εξωσωματική. Η μητέρα του Πόλα είχε κάνει τρεις αποβολές και 15 αποτυχημένες εξωσωματικές. Η 16η, με την οποία έφερε στη ζωή τον Γιαννάκη, θα ήταν και η τελευταία.

 

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος