(Πηγή: ruhlman.com)
Επιτέλους, το καλοκαιράκι είναι εδώ!
Τις προάλλες, εκτός από τις ντουλάπες, προετοίμασα και το ψυγείο μου για την καλοκαιρινή σεζόν. Γέμισα 2-3 παγοθήκες, έβαλα στο ψυγείο 2-3 λευκά και ροζέ κρασιά, πήρα σόδες, tonic water και γέμισα τα ράφια με φρέσκα φρούτα.
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα, τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού, από να τη βγάζεις στη βεράντα παρέα με φίλους και πολλά πολλά κοκτέιλ!
Εγκαινιάζουμε λοιπόν την σεζόν με ένα διαμάντι της εποχής της Ποτοαπαγόρευσης και ένα απόλυτα καλοκαιρινό κοκτέιλ.
Πάμε να φτιάξουμε ένα Southside;
( Πηγή: sensology.com.au)
To CV
Λέγεται πως αυτό το ποτό που δημιουργήθηκε την μαγική περίοδο των κοκτέιλ, την Ποτοαπαγόρευση, ήταν το αγαπημένο του Αλ Καπόνε και της συμμορίας του που ζούσαν στην περιοχή Southside του Σικάγο.
Πρωτοσερβιρίστηκε, στο φημισμένο Twenty-One Club στη Νέα Υόρκη. Μια εκδοχή του, σε ψηλό ποτήρι, με θρυμματισμένο πάγο, λέγεται πως προέρχεται από την νότια ( southside) περιοχή του Σικάγο και το έπιναν οι γκάγκστερ της συγκεκριμένης περιοχής. Στην άλλη πλευρά της πόλης, οι άλλες συμμορίες απολάμβαναν το Northside ( με gin και τζιντζιμπύρα).
Η συνταγή
60 ml Gin
30 ml φρέσκο χυμό λάιμ ( ή λεμόνι, αναλόγως του γούστου σου)
15 ml απλό σιρόπι ( δες συνταγή σε προηγούμενα ποστ) ή ½ κουταλάκι ζάχαρη άχνη.
7 φυλλαράκια δυόσμο
Σε ένα shaker, βάλε όλα τα συστατικά μαζί με μπόλικο πάγο. Κούνησε καλά και ακολούθως σούρωσε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι του μαρτίνι. Διακόσμησε με ένα φυλλαράκι μέντας ή μια φλούδα λάιμ.