ΕΙΔΗΣΕΙΣ 12.06.2014

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ζητά ο Τόμσεν

Την απόλυση των δημοσίων υπάλληλων που δεν αποδίδουν ζήτησε ο ο επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν. Όσον αφορά στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει αλλά  μόνο αν πληρώνουν όλοι τους φόρους τους, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας. Ο κ. Τόμσεν σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ ζήτησε την απόλυση όσων δημοσίων υπαλλήλων δεν αποδίδουν,  αναφερόμενος στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση.

Ολοκληρώνονται οι Πανελλαδικές

Τελειώνει ο Γολγοθάς των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, το οποίο είναι μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων. Το Σάββατο 21 Ιουνίου αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου. Οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τις καθαρίστριες

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για το ζήτημα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Οι ίδιες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έξω από το υπουργείο. Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων. Ακόμη, οι νομικοί παραστάστες του υπουργείου ανέφεραν ότι η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που υπαγορεύει τον περιορισμό των υπηρετούντων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπαλλήλων.

Απαγωγή Τούρκων από το προξενείο στη Μοσούλη

Ένοπλοι απήγαγαν 49 Τούρκους σε επίθεση στο τουρκικό προξενείο στην Μοσούλη του βορείου Ιράκ, ανάμεσά τους τον γενικό πρόξενο, τρία παιδιά και αρκετά μέλη των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Η εξέλιξη αυτή εντείνει τους φόβους να παρασυρθεί η Τουρκία σε πόλεμο. Οι απαχθέντες μεταφέρθηκαν από το κτίριο του προξενείου σε στρατιωτική βάση. Οι τουρκικές Αρχές, οι οποίες επικοινώνησαν με τους απαγωγείς, ανακοίνωσαν ότι και τα 48 άτομα είναι καλά στην υγεία τους. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τη σημασία της επίθεσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε στο προξενείο που αποτελεί τουρκικό έδαφος. Η νέα απαγωγή ανεβάζει τον αριθμό των Τούρκων που κρατούνται από ενόπλους στη Μοσούλη σε 80. Την Τρίτη, 31 τούρκοι οδηγοί φορτηγών απήχθησαν από τζιχαντιστές του ISIL την ώρα που παρέδιδαν φορτίο με βενζίνη σε εργοστάσιο ενέργειας στη Μοσούλη.

Συνεχίζουν την προέλαση οι τζιχαντιστές στο Ιράκ

Iraq_ISIL_11_june__2938342b

Προς την ιρακινή πρωτεύουσα κοιτάζουν οι προελαύνοντες ισλαμιστές της ISIL στο Ιράκ μετά την κατάληψη σειράς πόλεων στο βορρά της χώρας, ενώ η κεντρική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Μαλίκι φέρονται να έχουν ζητήσει βοήθεια από τις ΗΠΑ. Οι μέχρι στιγμής ανεπίσημες αναφορές από την Ουάσινγκτον την εμφανίζουν «πρόθυμη εξ ανάγκης» να στηρίξει στρατιωτικά την ιρακινή κυβέρνηση, εξετάζοντας ακόμη τι μορφή θα έπαιρνε μία τέτοια υποστήριξη. Η SITE, η αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων, αναφέρει πως η ISIL κάλεσε σε μήνυμά της σε «πορεία προς τη Βαγδάτη» μετά την κατάληψη Μοσούλης και Τικρίτ.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος