Δακτυλομπογιές!

Υπάρχουν λίγα τόσο φτηνά και τόσο συναρπαστικά πράγματα όσο οι δακτυλομπογιές!

δαχτυλομπογιές

Έχουν πιο έντονα χρώματα από τους μαρκαδόρους, έχουν περισσότερες δυνατότητες από τις κηρομπογιές και τις ξυλομπογιές ενώ δουλεύονται με όλο το χέρι, όπως η πλαστελίνη: μιλάμε για τζακ-ποτ βρεφικής διασκέδασης!

Επειδή η Δάφνη έχει τη συνήθεια να τα περνάει όλα από το στόμα για έναν σύντομο έλεγχο, καθυστέρησα να της τις συστήσω κι ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτική. Ωστόσο, ούτε για μια στιγμή δεν πλησίασε τα χρώματα στο στόμα της πράγμα που άφησε το δικό μου ανοιχτό από την έκπληξη.

δακτυλομπογιές

Μαζί με τις δακτυλομπογιές- εγώ τις πήρα από το Early Learning Center που θεωρώ ότι προσέχει ως εταιρεία τα υλικά της- της πήρα κι ένα παχουλό μπλοκ ζωγραφικής, ενώ φυσικά και κάθησα πολλές φορές μαζί της, τόσο να της δείξω πως λειτουργούν αυτές οι μπογιές, όσο γιατί και μου αρέσει να παίζω μαζί της!

Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω να σας πω είναι ότι μετά από ένα τέταρτο, το παιδί σχεδόν είναι μη-αναγνωρίσιμο κι απόλυτα καλυμμένο με χρώματα! Ρούχα, μαλλιά, πόδια, καλά χέρια δεν το συζητάμε καν!

Ο παράγοντας νερό, λοιπόν, αναδεικνύεται στον πιο σημαντικό φίλο της δακτυλομπογιάς και δικό σας σύμμαχο!

playing with fingerpaints

Με λίγο νεράκι τα χρώματα καθαρίζουν εύκολα από παντού, ενώ ίσως χρειαστεί λίγο πιο χλιαρό νεράκι κι επιμονή γύρω από τα νύχια.  Σίγουρα πάντως το μόνο που θα έχει μείνει μετά από ένα πλυντήριο, μπάνιο ή βουτιά θα είναι τα έργα τέχνης του μικρού σας… Νταλί!

Ιδανικό καλοκαιρινό παιχνίδι, λοιπόν, οι δακτυλομπογιές!

Παίξτε και μουτζουρωθείτε άφοβα, ενώ μπορείτε να δείτε εδώ μια πολλή ωραία εφαρμογή!

Στείλτε μας τις φωτογραφίες των μικρών σας καλλιτεχνών να φτιάξουμε μια έκθεση εδώ στο momfatale.gr με τα έργα τους!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος