ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23.6.2014

Ανοίγει την Τρίτη η εφαρμογή για την υποβολή μηχανογραφικών

Από αύριο Τρίτη τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων (ΜΔ). Οι υποψήφιοι έχουν κληθεί από τις 18 Ιουνίου να προσέλθουν στο λύκειό τους, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ο οποίος τους είναι χρήσιμος για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους. Έτσι, από αύριο μπορούν, με το password και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Έως την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερώνονται, να μελετούν και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους, κάνοντας προσωρινή αποθήκευση (πρόχειρο μηχανογραφικό). Από την ανακοίνωση των βαθμών έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους ΜΔ, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, επιλέγοντας «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ». Μετά την οριστικοποίηση το μηχανογραφικό δελτίο καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και δεν είναι δυνατή καμία τροποποίηση. Οι υποψήφιοι καλό είναι να εκτυπώσουν ή να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο ΜΔ (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Το παρασκήνιο για τον εντοπισμό του δεύτερου τόνου ηρωίνης

AAAAAAAAAAAiroini

Τα 2.120 κιλά ηρωίνης που κατασχέθηκαν ήταν «στοκ» μεγάλου καρτέλ διακίνησης ηρωίνης από το Ιράν στην Ευρώπη, την οποία προμηθεύτηκαν οι Έλληνες και Τούρκοι μεγαλέμποροι σε χαμηλή τιμή. Σκοπός του δικτύου διακίνησης ήταν η μεταφορά της ηρωίνης στην Ελλάδα και η «παραμονή» της σε διάφορες αποθήκες. Από εκεί και έπειτα, τα μέλη του κυκλώματος σχεδίαζαν να προωθήσουν τα ναρκωτικά σε ποσότητες των 50-100 κιλών προς χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης. Οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και του κλιμακίου της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών DEA, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει κατασχεθεί στην Ευρώπη, κάνουν λόγο για μεγάλο κύκλωμα που για πολλά χρόνια φαίνεται να τροφοδοτούσε με ηρωίνη αυτές τις «αγορές», με την ίδια μεθοδολογία. Οι διωκτικές αρχές διαπίστωσαν τις τμηματικές μεταφορές ποσοτήτων ηρωίνης από 50 έως και 500 κιλά προς Αλβανία, Σκόπια, Βέλγιο, Ολλανδία και Σουηδία, ενώ σε προγενέστερο χρόνο βρέθηκε και προσεγγίστηκε κάποιο άτομο που μίλησε με λεπτομέρειες για τη δράση του κυκλώματος, διαπραγματευόμενος για τον εαυτό του το μέγεθος της ποινής του και κυρίως το «σπάσιμο» της ενδεχόμενης ισόβιας κάθειρξης, αν δεν συνεργαζόταν. Το παλιό δεξαμενόπλοιο του 1963, με σημαία Τόγκο, φαίνεται να φόρτωσε σταδιακά τους δύο τόνους ηρωίνης, ενώ βρισκόταν σε πλεύση. Στα τέλη Απριλίου βρισκόταν στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, μεταξύ Ομάν και Πακιστάν, όπου λάντζες φόρτωσαν τμηματικά τη μεγάλη ποσότητα της ηρωίνης. Στη συνέχεια, ο καπετάνιος του «NOOR ONE» δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 7 Ιουνίου έφτασε στο λιμάνι της Ελευσίνας με το αιτιολογικό της επισκευής. Από αυτό έφυγε η πρώτη «φουρνιά» των 1.130 κιλών ηρωίνης, μεταξύ 7 και 11 Ιουνίου, που βρέθηκαν στη βίλα της Φιλοθέης και στην αποθήκη στο Κορωπί. Το δεύτερο μέρος της ίδιας παρτίδας ηρωίνης, εντοπίστηκε από το λιμενικό σε παλιά ορνιθοτροφεία στη θέση Λαμπρικά Κορωπίου, χθες τα ξημερώματα. Πρόκειται για 986 κιλά, συσκευασμένα σε 138 πακέτα.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και λογαριασμός ακατάσχετου

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας για το ύψος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες το ανώτατο όριο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα ανέρχεται σε 180 ευρώ ανά άτομο μηνιαίως και στα 380 ευρώ περίπου για μια τετραμελή οικογένεια και μόνον για τις οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί στοχευμένη κοινωνική παροχή που θα χορηγείται μηνιαίως από τον ΟΓΑ με εισοδηματικά κριτήρια και θα απευθύνεται σε οποιονδήποτε πληροί τα κριτήρια αυτά, χωρίς αποκλεισμούς. Το πρόγραμμα συνδυάζει την οικονομική ενίσχυση των ευπαθέστερων ομάδων του πληθυσμού και θα συμπληρώνει το αρχικό εισόδημα των δικαιούχων ώστε αυτό να μην υπολείπεται ενός καθορισμένου ορίου. Πιλοτικά θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο σε δύο δήμους της Ελλάδος. Στο μεταξύ, νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet με την οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν τον μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο θέτει σε λειτουργία εντός των επομένων ημερών το υπουργείο Οικονομικών. Όπως ανακοινώθηκε, «ο Νόμος 4254/2014 για κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων με χρέη προς το Δημόσιο διασφαλίζει το ακατάσχετο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως. Επιπλέον, προβλέπει ρητά ότι πέραν των 1.500 ευρώ, είναι ακατάσχετα προνοιακά επιδόματα, όπως των πολυτέκνων και των τετραπληγικών, καθώς και το κοινωνικό μέρισμα». Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «οι περιπτώσεις εσφαλμένων κατασχέσεων από τις τράπεζες οφείλονται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι δεν δήλωσαν στις τράπεζες τα ορθά στοιχεία προέλευσης των χρημάτων που διατηρούσαν στους λογαριασμούς τους ή δεν δήλωσαν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο». Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «το υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας γνώση των περιπτώσεων αυτών, μερίμνησε από την πρώτη στιγμή για την αποφυγή των εσφαλμένων κατασχέσεων και από τις 14/04/2014 εξέδωσε την ΠΟΛ 1109/2014, για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων. Επιπρόσθετα, το υπουργείο έχει ήδη ετοιμάσει και θα ενεργοποιήσει εντός των ημερών νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, με την οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω του TAXISnet να δηλώνουν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης».

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τζον Κέρι στη Βαγδάτη

AAAAAAAAAAAisis

Στρατός και κυβερνήσεις των χωρών γύρω από το Ιράκ και τη Συρία, τμήματα των οποίων έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές της ISIS, παρακολουθούν με αυξανόμενη ανησυχία τις εξελίξεις: Η Ιορδανία αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στη μεθόριο αφού στον έλεγχο των ενόπλων ουσιαστικά χάνονται τα δυτικά σύνορα του Ιράκ, ο Λίβανος φοβάται επιπτώσεις από την «ένωση» της κρίσης σε Συρία και Ιράκ ενώ το τριπλό μέτωπο Ισραήλ-ΗΠΑ-Ιράν παραμένει «ενεργό». Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι έφθασε στη Βαγδάτη για διαβουλεύσεις με την ιρακινή ηγεσία, μετά την προέλαση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) και την κατάληψη μεγάλου μέρους του δυτικού και του βορείου Ιράκ. Ο Τζον Κέρι «θα συζητήσει τις ενέργειες που γίνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν το Ιράκ στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής και θα καλέσει τα μέλη της ιρακινής ηγεσίας να προχωρήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ιρακινών», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Πσάκι. Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται από χθες για περιοδεία στη Μέση Ανατολή. Ο πρώτος σταθμός που έκανε χθες στο Κάιρο, καθώς και η σημερινή επίσκεψη στη Βαγδάτη, δεν είχαν ανακοινωθεί.

Μελλόνυμφοι πλήρωσαν τα ενοίκια άνεργης αντί να αγοράσουν μπομπονιέρες

Σε μία πράξη που συγκινεί, και που θα μπορούσε να γίνει ακόμα και έθιμο, προχώρησαν δύο νέοι άνθρωποι στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι οποίοι το Σάββατο θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο Κώστας και η Άννα σκέφτηκαν ότι είναι προτιμότερο να διαθέσουν τα χρήματα που θα τους κόστιζαν οι μπομπονιέρες, στις οποίες ελάχιστοι καλεσμένοι δίνουν σημασία, για έναν καλό σκοπό και να βοηθήσουν συνανθρώπους τους που έχουν πραγματική ανάγκη. Έτσι, αποφάσισαν να πληρώσουν τα ενοίκια που χρωστούσε μία 28χρονη άνεργη και έγκυος στον έβδομο μήνα, η οποία κινδύνευε με έξωση. Σύμφωνα με το Cretalive.gr, το ζευγάρι ήρθε σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και του κατέβαλε δύο ενοίκια, ώστε η 28χρονη άνεργη να φέρει στον κόσμο το παιδί της χωρίς το άγχος και τον εφιάλτη της έξωσης. Άνεργος είναι και ο σύζυγος της γυναίκας. Παράλληλα, το ζευγάρι έδωσε επίσης χρήματα ώστε να προμηθευτούν κρέας τόσο η οικογένεια της 28χρονης, αλλά και άλλες 25 οικογένειες.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος