Πετραδάκι πετραδάκι vol.#1

Αν πετάτε πέτρες στο γιαλό και το διασκεδάζετε …συνεχίστε το, έχει όντως πλάκα! Ωστόσο κρατήστε και μερικές για βάψιμο. Παλιά θυμάμαι το έκανα κι εγώ το σπορ αλλά αυτές οι μανούλες το έχουν εξελίξει και σε εκπαιδευτικό παιχνίδι και η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει απογειωθεί! Από την προσωπική μου εμπειρία, οι πέτρες πριν βαφτούν πρέπει να ξεπλυθούν από το αλάτι (γιατί αλλιώς η μπογιά δεν πιάνει), έπειτα να βαφτούν με όποιο τύπο μπογιάς προτιμάτε (τέμπερα, νερομπογιά ή και πιο εξειδικευμένες) και έπειτα να περαστούν με τουλάχιστον ένα χέρι λούστρο (για ξύλο συνήθως) ΑΦΟΥ στεγνώσει η μπογιά για να μείνει εκεί η ζωγραφιά και να μην φθαρεί.

 

Ιδέα πρώτη: τρίλιζα

2-diy-painted-rocks

δε χρειάζεται και ταλέντο να βαφτούν 3 πέτρες με ένα χρώμα και 3 άλλες με άλλο. Τώρα αν θέλουμε προσθέτουμε και κανένα σχεδιάκι, έτσι για την τσαχπινιά. Οι γραμμές της τρίλιζας μπορεί να είναι: από καλαμάκια, κολλητική ταινία, ζωγραφισμένες με κιμωλία ή ακόμα και χαραγμένες γραμμές στην άμμο της παραλίας!

πηγή

 

Ιδέα δεύτερη : mix & match

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

βάψτε τις πέτρες σε διάφορα χρώματα και αφού στεγνώσει το φόντο ζωγραφίστε ένα σχήμα,σχέδιο ή μοτίβο σε δύο πέτρες. Το παιχνίδι είναι να βρει το πιτσιρικόπουλο να ταιριάξει είτε τα σχήματα, είτε τα χρώματα ή ίσως τις πανομοιότυπα ζωγραφισμένες πετρούλες.

πηγή

 

Ιδέα τρίτη : αριθμάκια

Painted number rocks Craftgawker Picture book for counting rocks

 

Πάνω στις πετρούλες ζωγραφίζουμε τους αριθμούς. Βοηθάει πολύ αν πριν το πινέλο ζωγραφιστεί με μολύβι και έπειτα πάνω σε αυτό (ή μέσα στα πλαίσια αυτού) να περαστεί η μπογιά. Το παιχνίδι μπορεί να είναι είτε να μπουν στη σωστή σειρά οι αριθμοί είτε όπως στη δεύτερη φωτό να μπει ο σωστός αριθμός στην κατάλληλη θέση.

πηγή

 

Καλή διασκέδαση!
Γεωργία

 

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Georgia Dagli

Η Γεωργία ζει κοντά στην Ορεστιάδα. Αγγίζει τα όρια του nerd και εξακολουθεί να ασχολείται με ένα σωρό πράματα εκτός από αυτά που πρέπει. Της αρέσουν οι κατασκευές και έχει αδυναμία στον άντρα της και το Ζήκο, το πεντάχρονο ημιλαμπραντόρ.

Σχολίασε πρώτος