ΕΙΔΗΣΕΙΣ 27.6.2014

Αντώνης Σαμαράς: «Δε χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο βοήθειας»

«Η Ελλάδα δε χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης» δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt» και εκφράζει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις και να διατηρήσει την δημοσιονομική πειθαρχία, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη. «Στηριζόμαστε στην ανάπτυξη της οικονομίας», υπογραμμίζει και αναμένει ότι η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της την ύφεση, καθώς θα μειώσει το ποσοστό χρέους από το σημερινό 175% του ΑΕΠ, κάτω από το 110% ως το 2022, όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, «υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους». Η χώρα θα συνεχίσει να εργάζεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα συνεχίσει την επιτυχή της δημοσιονομική πολιτική, αλλά πρέπει και οι δανειστές να κάνουν πράξη την δέσμευσή τους να συζητήσουν για ελαφρύνσεις του χρέους. «Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί χαμηλότερα επιτόκια, μακρύτερες περιόδους αποπληρωμής και επιπλέον περιόδους χάριτος ή ή έναν συνδυασμό τέτοιων μέτρων. Γι’ αυτό θέλουμε να συζητήσουμε μετά το καλοκαίρι στο Eurogroup. Στην Ελλάδα έχουμε τακτοποιήσει τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών και διεκπεραιώσει το μεγαλύτερο μέρος της ατζέντας μας των μεταρρυθμίσεων. Θέλουμε να επιμείνουμε με τις μεταρρυθμίσεις και να διατηρήσουμε την δημοσιονομική πειθαρχία. Ταυτόχρονα, πρέπει να φροντίσουμε για υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη».

Ξεκινά το συνέδριο του Ποταμιού στο Λαύριο

potami

Απόψε ξεκινούν οι εργασίες του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Ποταμιού, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, με την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη. Θα προηγηθούν χαιρετισμοί των εκπροσώπων των κομμάτων καθώς και των δυο ευρωβουλευτών που εξέλεξε το κόμμα, Γιώργου Γραμματικάκη και Μίλτου Κύρκου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, με την εκλογή προέδρου, ενώ θα ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής του Ποταμιού. Μόλις χθες, ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λυκούδης, χαρακτήρισε «ενδιαφέροντα και πολύ φιλικό χώρο» το Ποτάμι, το οποίο και κάλεσε να προσδιορίσει ακριβώς το πολιτικό του στίγμα. Την πρόθεσή του να παραστεί στο συνέδριο του Ποταμιού, έχει εκφράσει και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός. Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου κατά τις εργασίες του Σαββάτου, είναι οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης. Πριν από ένα 24ωρο ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε στον ΑΝΤ1, λέγοντας ότι το Ποτάμι βαδίζει τον δρόμο που ήθελε και ο κόσμος, να γίνει παίκτης του πολιτικού συστήματος. «Το Ποτάμι είναι ένα κόμμα από το πουθενά, χωρίς κανένα κομματικό παρελθόν» ανέφερε και εξήγησε πως «είμαστε ένα προοδευτικό κίνημα που θέλει να έχει μαζί του τους προοδευτικούς φιλελεύθερους της χώρας και τους αριστερούς μεταρρυθμιστές».

Βελτιώσεις στη βαθμολόγηση μετά το Βατερλό της Α΄ Λυκείου

Παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας για τη βαθμολόγηση σε ορισμένα μαθήματα της Α’ Λυκείου, ώστε τουλάχιστον ορισμένοι μαθητές να γλιτώσουν την επανεξέταση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με την οδηγία που έστειλε η Ομάδα Υποστήριξης My School του υπουργείου, πρέπει να γίνεται συμψηφισμός Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας εάν ο μαθητής έχει αποτύχει σε κάποιο από αυτά τα μαθήματα. Στην οδηγία σημειώνεται: «Μέχρι τώρα στις Φυσικές Επιστήμες, αν ο μαθητής σε ένα από τα κλαδικά μαθήματα (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) είχε βαθμό κάτω από τη βάση, τότε παραπεμπόταν στο μάθημα. Πλέον, αν σε ένα από αυτά τα μαθήματα έχει βαθμό κάτω από τη βάση, αλλά ο βαθμός του μαθήματος “Φυσικές Επιστήμες” (που προκύπτει από αυτά τα 3 κλαδικά μαθήματα) είναι πάνω από τη βάση, τότε ο μαθητής προάγεται». Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, φέτος έχει αυξηθεί ο αριθμός των γραπτών κάτω από τη βάση και ο αριθμός των μαθητών που μένει μετεξεταστέος για τον Σεπτέμβριο ενδεχομένως να είναι αυξημένος έως 40%. Η αύξηση του ποσοστού οφείλεται στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του βαθμού προαγωγής, αλλά και στην Τράπεζα Θεμάτων. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ήταν λάθος να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων: «Ένας θεσμός που οξύνει την κριτική σκέψη του μαθητή και που, αν εφαρμοστεί σωστά, που από φέτος θα εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ την εκπαιδευτική διαδικασία».

Έτοιμος για ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία ο Πρόεδρος της Ουκρανίας

uuuuuuuu

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε την Πέμπτη έτοιμος να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για να μπει ένα τέλος στις συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. «Είμαι έτοιμος να κάνω ειρήνη με όλον τον κόσμο» είπε ο Ποροσένκο λίγες ώρες προτού να λήξει η κατάπαυση του πυρός που κήρυξε ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα. «Απεχθάνομαι την ιδέα να μην αρπάξω έστω και τη μικρότερη ευκαιρία για να αποκαταστήσω την ειρήνη στην περιοχή» τόνισε όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας. Η συνέντευξη του Ουκρανού προέδρου μεταδόθηκε  από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Στο μεταξύ, τέσσερις από τους οκτώ παρατηρητές του ΟΑΣΕ που είχαν υπό την κράτησή τους απελευθέρωσαν οι φιλορτώσοι ένοπλοι στην ανατολική Ουρκανία, λίγο πριν φτάσει στο τέλος της η μονομερής εκεχειρία που είχε κηρύξει το Κίεβο. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν απαγάγει συνολικά οκτώ παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με έδρα τη Βιέννη. Τέσσερις παρατηρητές από την Ελβετία, την Τουρκία, την Εσθονία και τη Δανία, που είναι μέλη της 100μελούς αποστολής του ΟΑΣΕ έφτασαν με τη συνοδεία βαριά οπλισμένων ανταρτών σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης Ντόνετσκ, όπου παραδόθηκαν σε μέλη του ΟΑΣΕ.

Γερμανία: Δικαστήριο απαγόρευσε τους πανηγυρισμούς για το Μουντιάλ

Γερμανικό δικαστήριο απαγόρευσε τους πανηγυρισμούς των Γερμανών για τις επιτυχίες της εθνικής τους ομάδας στο Μουντιάλ.  Η απαγόρευση ισχύει για συνοικία του Βερολίνου, καθώς δικαιώθηκε κάτοικος ο οποίος προσέφυγε κατά του θορύβου που έκαναν οπαδοί στη διάρκεια του παιχνιδιού της Γερμανίας με την Γκάνα.  Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ότι μετά τις 10 το βράδυ απαγορεύονται ρητώς οι δημόσιοι πανηγυρισμοί και το  δικαίωμα σε ομαδικά συνθήματα ή πανηγυρισμούς σε γκολ διατηρείται μόνο εντός της οικίας αλλά και πάλι με κλειστές πόρτες και παράθυρα.  Η απόφαση ισχύει ως τις 14 Ιουλίου, ημέρα που ολοκληρώνεται το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος