ΕΙΔΗΣΕΙΣ 01.07.2014

Αναρτώνται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Αναρτώνται σήμερα, γύρω στη μία μετά το μεσημέρι στα λύκεια όλης της χώρας, οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των γενικών και επαγγελματικών λυκείων. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις Ιουλίου να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στα αγωνίσματα. Από την Πέμπτη 3 Ιουλίου ως τη Δευτέρα 14 Ιουλίου όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Ανακρίνεται ο Σαρκοζί για υπόθεση διαφθοράς

sarkozy

Στα γραφεία της υπηρεσίας της γαλλικής αστυνομίας που είναι αρμόδια για καταπολέμηση της διαφθοράς κρατείται για ανάκριση ο Νικολά Σαρκοζί. Πρόκειται για υπόθεση διαφθοράς που αφορά αθέμιτη «άσκηση επιρροής» στη δικαιοσύνη και παραβίαση απορρήτου, η οποία βγήκε στο φως με τη δημοσίευση τηλεφωνημάτων του τέως προέδρου. Πρόκειται για την υπόθεση που είχε ξεκινήσει με τα δημοσιεύματα του περασμένου Μαρτίου και είχαν φέρει στο φως τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του Σαρκοζί και του δικαστικού, Ζιλμπέρ Αζιμπέρ. Οι αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Σαρκοζί προσέφερε στον Αζιμπέρτ την τοποθέτησή του στο Μονακό με αντάλλαγμα πληφοροφίες και «εξυπήρετηση» στην υπόθεσή του που είχε φτάσει στο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Το ζήτημα απειλεί ευθέως την πρόθεση του Σαρκοζί να διεκδικήσει ξανά την προεδρία στις επόμενες εκλογές.

Συνέρχεται το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

parliament

 

Το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνέρχεται σήμερα υπό την πίεση των «ευρωφοβικών» έπειτα από την άνοδό τους στις εκλογές της 25ης Μαΐου, υποχρεώνοντας τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα να συμπτύξουν τις δυνάμεις τους. Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σούλτς αναμένεται να επανεκλεγεί χωρίς μεγάλη δυσκολία στην προεδρία του σώματος για θητεία δυόμισι ετών, έπειτα από συμφωνία ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και τους Φιλελεύθερους, που δεν παρουσιάζουν υποψήφιο. Θύματα της απόρριψης της ευρωπαϊκής ιδέας έπειτα από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι τέσσερις φιλοευρωπαϊκές παρατάξεις του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετρούν απώλειες εδρών.

Ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις για σύνταξη στο ΙΚΑ

Ηλεκτρονικά θα γίνεται από σήμερα η υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Σύμφωνα τη σχετική εγκύκλιο, από σήμερα καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας, για όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης . Η διαδικασία αφορά τόσο την κύρια όσο και την επικουρική σύνταξη, ενώ εξαιρούνται από αυτή, οι ασφαλισμένοι στα ταμεία που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ, οι ασφαλισμένοι του ταμείου του ΤΑΠ-ΔΕΗ και του τ. ΤΣΕΑΠΓΣΟ.

Νέες ανακρίσεις για την υπόθεση της Μαντλίν

medeleine

 

Υπόπτους, οι οποίοι φέρεται πως σχετίζονται με την εξαφάνιση της Βρετανίδας Μαντλίν ΜακΚέιν στην Πορτογαλία το 2007, πρόκειται να ανακρίνουν αυτή την εβδομάδα οι αρχές της Λισαβόνας. Η μικρή Μαντλίν ήταν μόλις 3 ετών όταν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου στο τουριστικό θέρετρο Πράγια ντα Λουζ, την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε κοντινό εστιατόριο. Σύμφωνα με το BBC, μέλη της βρετανικής αστυνομίας θα συμμετάσχουν στις ανακρίσεις, ωστόσο μόνο οι πορτογαλικές αρχές θα ανακρίνουν τους υπόπτους. Ο πρώτος ύποπτος αναμένεται να προσέλθει σήμερα για ανάκριση στο νομό Αλγκάρβε της Πορτογαλίας σήμερα.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος