Κάποτε θα ερχόταν η στιγμή που θα έγραφα για ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ. Ειδικά τώρα που είναι αφόρητη η ζέστη, μια παγωμένη μαργαρίτα είναι ότι πρέπει. Αν και η τεκίλα δεν είναι το καλύτερο μου – για όλα φταίει εκείνο το βράδι στο Γκάζι, με τις άπειρες ποσότητες κίτρινης Cuervo και τις δεκάδες φέτες πορτοκάλι με κανέλα – εντούτοις η μαργαρίτα είναι ένα από τα ποτά που άφοβα θα πιω σε ένα beach bar.
Αλλά για να κάνουμε κάτι διαφορετικό, εκτός από τη γνωστή μαργαρίτα με λεμόνι ή αυτή με φράουλα, το ενδιαφέρον μου τράβηξε μια συνταγή για μαργαρίτα καρπούζι!
Ας δούμε πρώτα όμως το στόρι της κλασικής μαργαρίτας.
To CV
Δεν είναι ξεκάθαρο, το πότε δημιουργήθηκε αυτό το τόσο δημοφιλές κοκτέιλ. Η πιο διαδεδομένη ιστορία – και η αγαπημένη μου – λέει πως η μαργαρίτα πρωτοφτιάχτηκε το 1948. Μια υπέροχη οικοδέσποινα από το Ντάλας των Η.Π.Α. , η Margarita Sames, έκανε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι στο εξοχικό της στο Ακαπούλο. Στο πάρτι, έπαιξαν έναν παιχνίδι. Η Margarita θα έμπαινε πίσω από το μπαρ, θα έφτιαχνε ένα καινούριο ποτό και ακολούθως οι καλεσμένοι θα μάντευαν τα υλικά και θα το βαθμολούσαν. Τότε εκείνη, πήρε ένα ποτήρι και έβαλε μέσα τεκίλα, λικέρ πορτοκαλιού Cointreau και χυμό lime. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τους πάντες και πολύ γρήγορα το κοκτέιλ αυτό διαδόθηκε στους ελίτ κύκλους τους Τέξας ενώ αργότερα η χάρη του έφτασε και στο Χόλιγουντ με το όνομα «Μαργαρίτα».
Η συνταγή
1 ½ φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κυβάκια
1 φλιτζάνι τεκίλα
½ φλιτζάνι χυμό lime
½ φλιτζάνι λικέρ πορτοκαλιού π.χ. Cointreau
1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι αλάτι
3 φλιτζάνια πάγο
Βάλε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και άλεσε τα καλά ώσπου να γίνουν σαν γρανίτα. Μοίρασε το μείγμα σε ψηλά ποτήρια ή ειδικά για μαργαρίτα και διακόσμησε με μισή φετούλα lime και ένα κυβάκι καρπούζι
Φωτό Κεντρική: (πηγή)