ΕΙΔΗΣΕΙΣ 07.07.2014

Συνεδριάζει το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης

Ανοίγει σήμερα ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, καθώς συνεδριάζει το Eurogroup με αντικείμενο την πρόοδο στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας. Στη συνεδρίαση οι εταίροι θα ζητήσουν ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και για την πορεία υλοποίησης των υπόλοιπων έξι προαπαιτούμενων δράσεων, όπως και για το πώς σχεδιάζει να καλύψει η κυβέρνηση τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις «επανορθώσεις» στα ειδικά μισθολόγια.

Επιστρέφουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

Ικανοποιημένη δηλώνει η κυβέρνηση από την απόφαση των εργαζομένων της ΔΕΗ να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την επίδοση των φύλλων πολιτικής επιστράτευσης. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με άλλο τρόπο, ενώ  η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου μεθαύριο, Τετάρτη θα μείνει ανοιχτό μόνο το μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθειά του να προκαλέσει συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Την ίδια ώρα ένα ακόμη μέτωπο, αυτό των φαρμακοποιών για τη μείωση του περιθωρίου κέρδους τους, δείχνει να κλείνει καθώς στη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου δεν πέρασε η πρόταση για 24ωρη απεργία και δόθηκε διορία στην κυβέρνηση μέχρι την έναρξη εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.

Ερπετολόγος για τον… κροκόδειλο στο Ρέθυμνο

krokodeilos-rethymno-116071

Η αναστάτωση στο Ρέθυμνο λόγω της εμφάνισης ενός Κροκόδειλου στο Φράγμα ποταμών συνεχίζεται. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ερπετό έχει μήκος λίγο λιγότερο από δύο μέτρα και έγινε τυχαία έγινε αντιληπτός από περίπολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αρχικά η είδηση η οποία εξαπλώθηκε κυρίως μέσα από blogs και το Facebook θεωρήθηκε ως ένα από τα χιλιάδες spam που κυκλοφορούν με ψεύτικες ειδήσεις και φωτογραφίες.  Στη συνέχεια όμως υπήρξε κινητικότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες σε έκταση τέτοια ώστε τοποθετήθηκαν ακόμα και κάμερες σε μεγάλη έκταση του Φράγματος, ώστε να εντοπιστεί ο κροκόδειλος και να καταγραφούν οι κινήσεις του. Στην περιοχή αναμένεται τις επόμενες μέρες ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, κ. Λυμπεράκης ώστε να βοηθήσει με τις γνώσεις του. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή να τοποθετηθεί ειδικό πλέγμα για να αποκλειστεί η ευρύτερη περιοχή όπου και εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες ο κροκόδειλος.

Δραπέτευσαν 63 κορίτσια από τη Μπόκο Χαράμ

Bokoharam-Nigeria_7-7-2014_153006_l

Οι 63 από τις συνολικά 68 γυναίκες που είχαν απαχθεί στη Νιγηρία, τον περασμένο Ιούνιο από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ κατάφεραν να ξεφύγουν από τους απαγωγείς τους. Η Μπόκο Χαράμ της οποίας η αιματηρή εξέγερση έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους στη Νιγηρία από το 2009, είχε απαγάγει περισσότερες από 200 μαθήτριες γυμνασίου από την πόλη Τσίμποκ επίσης, στην πολιτεία Μπόρνο στα μέσα Απριλίου, σε μια ενέργεια η οποία προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στη Νιγηρία και σε όλο τον κόσμο. Μια έκθεση της οργάνωσης Human Rights Watch που χρονολογείται από το τέλος του 2013, έχει επισημάνει τις απαγωγές και το βιασμό γυναικών και κοριτσιών από την ομάδα των ακραίων ισλαμιστών καθώς επίσης και την αναγκαστική στρατολόγηση παιδιών.

Βολιβία: Νομοσχέδιο για νομιμοποίηση της παιδικής εργασίας

n-BOLIVIA-CHILD-WORK-large570-450x187

Το Κογκρέσο της Βολιβίας υπερψήφισε νομοσχέδιο που καθιστά νόμιμη την παιδική εργασία στη χώρα από την ηλικία των 10 ετών. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος νόμος  επιτρέπει σε παιδιά 12 χρονών να απασχολούνται σε εξαρτημένη εργασία πλήρους απασχόλησης και σε παιδιά ακόμη και 10 ετών να εργάζονται ως αυτοαπασχολούμενοι. Προγενέστερα, το ελάχιστο όριο ηλικίας για την παιδική εργασία ήταν τα 14 έτη δίχως εξαιρέσεις. Η νομοθεσία προβλέπει επίσης πολιτικές για την υιοθέτηση παιδιών, την φροντίδα και την εκπαίδευση παιδιών με σωματικές αναπηρίες και μέγιστη ποινή 30 ετών φυλάκισης για βρεφοκτονίες. Ο Jo Becker, διευθυντής του τμήματος υπεράσπισης των παιδικών δικαιωμάτων της Human Rights Watch, είχε καλέσει τους πολιτικούς της Βολιβίας από τις αρχές του 2014 να αποσύρουν το νομοσχέδιο, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του «Η παιδική εργασία διαιωνίζει τον κύκλο της φτώχειας». «Φτωχές οικογένειες στέλνουν συχνά τα παιδιά τους να εργαστούν από απελπισία, αλλά αυτά τα παιδιά χάνουν την ευκαιρία εκπαίδευσης και είναι πιο πιθανό να καταλήξουν δέσμια σε χαμηλόμισθες εργασίες για την υπόλοιπη ζωή τους.  Η βολιβιανή κυβέρνηση πρέπει να επενδύσει σε πολιτικές και προγράμματα για την εξάλειψη της παιδικής εργασίας και όχι να την υποστηρίζει».

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

3 Σχόλια

Απάντηση