Ο Μάγειρας, Η Γυναίκα του και η τελεία.

Εκτός από «τρελή», απ’ ότι μαθαίνω είμαι και «τυχερή». Αυτό το τελευταίο συνδέεται με ένα και μόνο γεγονός: ότι είμαι γυναίκα μάγειρα.

Ego chef clothes uniform

Ακούγοντας τους γύρω μου διαπιστώνω ότι είναι εκπληκτικό που ο άντρας μου ξέρει να μαγειρεύει καθώς κι ότι η δουλειά του συχνά τον πάει σε μέρη όπως καλή ώρα τώρα η Αστυπάλαια, όπου για όλη τη σαιζόν εγώ και η Δάφνη θα κάνουμε διακοπές.

Πράγματι αυτά είναι δύο πολύ δυνατά θετικά στοιχεία της δουλειάς του άντρα μου. Για πάμε, όμως λίγο τώρα να δούμε και τα άλλα.

IMG_1972

Ένας μάγειρας έχει δουλειά όταν ο κόσμος τρώει κι όπως ξέρουμε κανείς δεν τρώει έξω γιατί πεινάει. Άρα ο μάγειρας έχει δουλειά όταν ο κόσμος βγαίνει να φάει για να διασκεδάσει. Κοινώς ξεχνάμε ότι έχουμε άντρα τα βράδια, τα σαββατοκύριακα και τις γιορτές.

anestis paschalis ανεστης πασχάλης μαγειρική

Ένας μάγειρας δεν ξέρει να μαγειρεύει τα πάντα κι ενδεχομένως να μη  θέλει κιόλας. Επίσης, ένας μάγειρας έχει μάθει να μαγειρεύει με έναν τρόπο που: α) του είναι δυσάρεστο να μαγειρεύει για δύο άτομα, ειδικά όταν τα δύο αυτά άτομα ήταν σε κατάσταση “τρώμε τα δυό μας σαν πιτσουνάκια” πέντε χρόνια κι ένα παιδί πριν, β) του είναι αδύνατον να λειτουργήσει σε σπιτική κουζίνα – ξέρω, ξέρω,δεν έχει φωτιές, δεν έχει μεγάλα σκεύη, δεν έχει όλα τα σκεύη και τι στην ευχή είναι το τσέρκι πάλι;!;!, γ) η δουλειά του είναι μόνο να μαγειρεύει. Πλένει και καθαρίζει ο λαντζέρης. Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν τον βλέπουμε συχνά στην κουζίνα εκτός αν βρίσκεται μπροστά από τη μηχανή του εσπρέσσο κι ούτε παραπονιόμαστε γι’ αυτό.

Τέλος, ένας μάγειρας θα αναλάβει την καλύτερη δουλειά από εκείνες που υπάρχουν διαθέσιμες κι έτσι, όπως ο δικαστικός, στρατιωτικός, ο δάσκαλος κι ένα κάρο μετακινούμενοι επαγγελματίες, θα βρεθεί να φτιάχνει μπουγαλάκι και να μεταναστεύει. Αν θέλεις να είστε όλη η οικογένεια μαζί, θα τον ακολουθήσεις ακόμη κι αν αυτή η επιλογή για σένα δεν ήταν η καλύτερη μια δεδομένη στιγμή.

Για αυτούς τους λόγους και μερικούς ακόμη, δεν νιώθω πιο «τυχερή» από τον οποιοδήποτε άνθρωπο επιλέγει να δει τα καλά στη ζωή του και να μη μείνει κολλημένος σ’ εκείνα που του λείπουν.

Καλά και «τυχεροί» να είστε όλοι!

Τα φιλιά μου.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

1 Σχόλιο

 • Mary Pitiakoudi
  Απάντηση Ιουλίου 11, 2014

  Mary Pitiakoudi

  το ίδιο υποθέτουν όλοι επίσης με το μασάζ!!Συνήθως οι λιγότερο ευνοούμενοι είναι οι κοντινοί μας άνθρωποι από αυτό που κάνουμε.
  Όσο και αν μου αρέσει η εργασία μου όταν γυρίσω στο σπίτι θέλω να κάνω κάτι άλλο για να αναπαυτώ και να αναπλάσω το είναι οπότε ποιός την πατάει κατ’επανάληψη;;μαντέψτε!!
  Αυτά βέβαια στην περίπτωση που υπάρχει σύντροφος!
  καλή τύχη να έχουμε όλοι λοιπόν!!

Απάντηση