ΕΙΔΗΣΕΙΣ 10.7.2014

Ξεκινά η νέα επισκόπηση προόδου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα

Αρχίζει σήμερα, Πέμπτη στις 16:30 η επισκόπηση προόδου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα. Επίσημα, η 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ξεκινήσει όταν υλοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα της τέταρτης αξιολόγησης, ωστόσο αρχής γενομένης από σήμερα θα εξετασθούν τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με τη δόση του 1 δισ. ευρώ, η εκτέλεση του προϋπολογισμού και ειδικά οι εξελίξεις που σχετίζονται με τις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια, οι αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό, αλλά και το θέμα της διαχείρισης του χρέους των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Στην απογευματινή  συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αναμένεται να παρίστανται ο Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ και ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (αντικατέστησε τον Ματίας Μορς), αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον Πολ Τόμσεν που θα έλθει με καθυστέρηση στην Αθήνα και στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να αντικατασταθεί από τον αναπληρωτή επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ρίσι Γκογιάλ. Επιδίωξη του κ. Χαρδούβελη είναι στην τρέχουσα επισκόπηση να επιβεβαιωθεί το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο η διαπραγμάτευση για το χρέος.

Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το 3ετές ομόλογο

ccccccccccccccccccccc

Ικανοποίηση για το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για το 3ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου εκφράζουν μιλώντας στο in.gr στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους το ποσό, το επιτόκιο και η υπερκάλυψη της έκδοσης του τριετούς ομολόγου αναφοράς. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες η απόδοσή θα διαμορφωθεί μεταξύ 3,4% – 3,5% και θα αντληθούν συνολικά 3 δισ. ευρώ. Η έκδοση του 3ετούς ομολόγου αναμένεται θα συμβάλει ώστε η καμπύλη αποδόσεων (yield curve) των ελληνικών κρατικών χρεογράφων να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον κίνδυνο ρευστότητας με πτώση των αποδόσεων, τόσο στο μακρινό όσο και στο μεσοπρόθεσμο τμήμα της. Ανάδοχοι της έκδοσης είναι η Bank of America Merrill Lynch, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η Citi, η JP Morgan, η Morgan Stanley, η Nomura, η HSBC, η UBS και η BNP Paribas.

Πυρηνικό υλικό στην κατοχή των τζιχαντιστών

Πυρηνικό υλικό που χρησιμοποιείται για επιστημονική έρευνα σε πανεπιστήμιο στο βόρειο Ιράκ έχει περιέλθει στα χέρια των τζιχαντιστών, κατήγγειλε η Βαγδάτη στον ΟΗΕ με επιστολή της στην οποία ζητεί βοήθεια για να «αποτραπεί η απειλή της χρήσης του από τρομοκράτες στο Ιράκ ή στο εξωτερικό».  Σχεδόν 40 κιλά μείγματος ουρανίου φυλάσσονταν στο πανεπιστήμιο της Μοσούλης, ανέφερε σε επιστολή που απέστειλε στις 8 Ιουλίου στον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ο πρεσβευτής του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη Μοχάμεντ Άλι Αλχακίμ και η οποία περιήλθε χθες στην κατοχή του Ρόιτερς. Ο Αλχακίμ τονίζει στην επιστολή του ότι αυτό το υλικό «μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής».

Μακελειό στο Χιούστον

aaaaaaaaaaa

Τα τέσσερα παιδιά του και άλλους δύο ενήλικες σκότωσε άνδρας στο Χιούστον του Τέξας, μέχρι να παραδοθεί μετά από τρίωρη «πολιορκία» στην αστυνομία. Η μεγαλύτερη του κόρη, που τραυματίστηκε σοβαρά, είχε καταφέρει να ειδοποιήσει την αστυνομία, αποτρέποντας τον πατέρα της από το να πάει και στο σπίτι των παππούδων της με σκοπό, όπως φαίνεται, να συνεχίσει το έργο του. Η αστυνομία κλήθηκε από την μεγαλύτερη κόρη στο σπίτι που έγινε το μακελείο και βρήκε τα παιδιά να έχουν πυροβοληθεί θανάσιμα. Επρόκειτο για δύο αγόρια, 4 και 14 ετών, και δύο κορίτσια 7 και 9 ετών. Στο σπίτι βρέθηκαν, επίσης νεκροί, ένας 39χρονος και μία 33χρονη. Ο πατέρας είχε απομακρυνθεί από τη συζύγό του, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία δεν έμενε στο Τέξας. Όλα τα παιδιά ήταν δικά τους (δύο εκ των οποίων υιοθετημένα). Η έφηβη που κάλεσε την αστυνομία καθοδήγησε τους αστυνομικούς και τους βοήθησε να εντοπίσουν τον δράστη, λέγοντάς τους πως θα πήγαινε στο σπίτι των παππούδων της. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον απέκλεισαν με το αυτοκίνητο σε κοντινό δρόμο. Μετά από τρεις ώρες που είχε ταμπουρωθεί στο αυτοκίνητο, ο άνδρας βγήκε με τα χέρια ψηλά και παραδόθηκε.

Αντίστροφη μέτρηση για το τρόπαιο

Semi final - Netherlands vs Argentina

Το απόλυτο συναίσθημα απολαμβάνουν χιλιάδες Αργεντινοί που βρίσκονται στην Βραζιλία για το Μουντιάλ κι εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο. Οι φίλοι της «αλμπισελέστε» είδαν τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του να προκρίνονται στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου, μέσα στη Βραζιλία και μάλιστα με την ομάδα της διοργανώτριας χώρας, εκτός τελικού. Ύστερα από μία αναμέτρηση, όπου κυριάρχησε η τακτική, η Αργεντινή προκρίθηκε στα πέναλτι της Ολλανδίας, καθώς το 90λεπτο και η ημίωρη παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς γκολ. Στον τελικό της Κυριακής (22:00), η Αργεντινή και η Γερμανία θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ στον «μικρό τελικό» του Σαββάτου, θα αναμετρηθούν η Βραζιλία και η Ολλανδία.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος