ΕΙΔΗΣΕΙΣ 17.07.2014

Αναζητούν τα κρησφύγετα του Ν. Μαζιώτη

μαζιώτης

Μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στη διάρκεια συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να εντοπιστούν σπίτια και γιάφκες που χρησιμοποιούσε το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Παράλληλα, αναζητούνται συνεργοί στις ληστείες ή τις επιθέσεις που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα των δύο ετών που διέφευγε. Αυτήν την ώρα, διεξάγεται έρευνα σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια. Τον καταζητούμενο για τρομοκρατία Νίκο Μαζιώτη συνέλαβαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, χθες το μεσημέρι, στη διάρκεια συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας. Κατά την ανταλλαγή πυρών, τραυματίστηκαν ο Μαζιώτης, ένας αστυνομικός και ελαφρά δύο τουρίστες.

Εκπρόθεσμες δηλώσεις εξετάζει να δεχτεί το Υπ. Οικονομικών 

Το ενδεχόμενο υποβολής των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων χωρίς ο φορολογούμενος να χάνει το αφορολόγητο των 2.100 ευρώ, αλλά με την επιβάρυνση μόνο του προστίμου που προβλέπει η νομοθεσία, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν άμεσα, προκειμένου να μην χάσουν το αφορολόγητο όριο όσοι δεν κατόρθωσαν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση εντός της κανονικής προθεσμίας και παρά την παράταση που είχε δοθεί.

Αυστηρότερες οι προδιαγραφές για τις παιδικές χαρές

paidxara

Υπουργική απόφαση για την οργάνωση και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των ΟΤΑ, τροποποιητική και συμπληρωματική της προηγούμενης απόφασης του 2009, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Πλέον, για να κατασκευάσει ένας δήμος παιδική χαρά, είναι απαραίτητη η ύπαρξη πιστοποιητικού λειτουργίας. H απόφαση ορίζει τις προδιαγραφές των παιδικών χαρών όσον αφορά την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Καθορίζει επίσης τις ευθύνες των κατασκευαστών των παιχνιδιών και επιβάλλει την πιστοποίηση του εξοπλισμού από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου για τον εξοπλισμό. Ακόμα, προσδιορίζει το πεδίο ευθύνης των δημοτικών Αρχών και οι προδιαγραφές που θα πρέπει να ακολουθούνται κατά τη δημιουργία, συντήρηση και ανακαίνιση των παιδικών χαρών. Σε ό,τι αφορά τις υφιστάμενες παιδικές χαρές, για τους εξοπλισμούς που έχουν εγκατασταθεί μετά τον Νοέμβριο του 1998, εφαρμόζονται τα πρότυπα που ίσχυαν κατά τον χρόνο της εγκατάστασής τους. Για εξοπλισμούς για τους οποίους δεν προκύπτει χρόνος εγκατάστασης, ή δεν υφίσταται φάκελος κατασκευαστή με αναλυτικά στοιχεία, ο ΟΤΑ υποχρεούται να προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές επεμβάσεις.

Μεξικό: 450 παιδιά διασώθηκαν από άθλιες συνθήκες και εκμετάλλευση

children

Περίπου 600 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους παιδιά, διέσωσε η μεξικανική αστυνομία από άθλιες συνθήκες δουλείας. Τα 450 παιδιά – 278 αγόρια, 174 κορίτσια, 6 μωρά – και οι 138  ενήλικες ζούσαν σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες δουλείας ανάμεσα σε ποντίκια, κοριούς και ψείρες σε «καταφύγιο» εγκαταλελειμμένων αγοριών και κοριτσιών, στην πολιτεία Μιτσοακάν. Η αστυνομία και οι στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος «La Gran Familia» στην πόλη Σαμόρα του δυτικού Μεξικού, έπειτα από καταγγελίες γονιών πέντε παιδιών ότι τα παιδιά παρέμεναν εκεί χωρίς τη θέλησή τους. Άλλοι γονείς είχαν παραπονεθεί ότι δεν τους επιτρεπόταν να δουν τα παιδιά τους. Η καταγγελία για τα πέντε παιδιά είχε γίνει πριν ένα χρόνο, αλλά ο κυβερνήτης της πολιτείας δεν εξήγησε γιατί η αστυνομία δεν έδρασε νωρίτερα. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι πρώτες καταγγελίες είχαν γίνει από το 2010. Σύμφωνα, όμως, με άλλες πληροφορίες, καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στο ίδρυμα υπάρχουν εδώ και δύο δεκαετίες, όμως η ιδιοκτήτρια του «ιδρύματος», Ρόσα ντελ Κάρμεν Βερντούσκο διέθετε υψηλές πολιτικές γνωριμίες. Σύμφωνα με την καταγγελία μητέρας ενός παιδιού που ζούσε στο ίδρυμα όλοι οι γονείς έπρεπε να παραχωρήσουν την κηδεμονία των παιδιών τους στην Βερντούσκο και υπέγραφαν συμφωνία ότι δεν θα ζητούσαν πίσω τα παιδιά τους πριν την ενηλικίωσή τους. Τα παιδιά που γεννιούνταν στο ίδρυμα καταγράφονταν ως παιδιά της Ρ. Βερντούσκο και οι βιολογικοί τους γονείς δεν είχαν δικαίωμα να τα μεγαλώσουν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Πεντάωρη παύση πυρός στη Γάζα

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και οι ομάδες της Χαμάς συμφώνησαν να απέχουν από εχθροπραξίες. Η κατάπαυση συμφωνήθηκε μετά από αίτημα του ΟΗΕ ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι της Γάζας να προμηθευτούν τρόφιμα και να προχωρήσουν σε επισκευές των ζημιών. Το Ισραήλ διαμήνυσε πάντως ότι εάν η Χαμάς προχωρήσει σε εκτόξευση ρουκετών, η απάντησή του θα είναι «σκληρή και αποφασιστική». Οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίστηκαν μέχρι και τα ξημερώματα, ενώ οι σειρήνες σε ισραηλινές περιοχές λόγω εισερχόμενων ρουκετών της Χαμάς ήχησαν μέχρι και μισή ώρα πριν τις 10. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των νεκρών από τις εννιαήμερες επιδρομές στη Γάζα έχει φτάσει τους 221. Ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε από πλήγμα της Χαμάς τη Δευτέρα. Tελευταία θύματα της βίας είναι τέσσερα παιδιά σε παραλία στη Γάζα που σκοτώθηκαν από βλήμα που ερρίφθη από ισραηλινό κανονιοφόρο, ενώ μωρό πέντε μηνών είχε σκοτωθεί σε νυχτερινή επιδρομή.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος