ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24.7.2014

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου για τα προαπαιτούμενα

111

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εν όψει της κατάθεσης, πιθανότατα την Παρασκευή, του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα που υπολείπονται για να εκταμιευθεί η υποδόση του 1 δισ. Σήμερα ο ΥΠΟΙΚ Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος έχει αναλάβει να συντάξει το πολυνομοσχέδιο, θα συναντηθεί με τους Ρήγα, Πρωτόπαπα, Σαχινίδη, από το ΠΑΣΟΚ σε μία προσπάθεια να υπάρξει συνεννόηση και να αποφευχθούν οι εντάσεις και οι διαφωνίες της τελευταίας στιγμής. Προς την κατεύθυνση αποφόρτισης των ενδοκυβερνητικών διαφωνιών είναι και η πρόθεση της κυβέρνησης, τουλάχιστον έτσι δίνεται από την Χαριλάου Τρικούπη, να αποσύρει επί της ουσίας το επίμαχο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό.

Bloomberg: Αποτελεσματική η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας

«Η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας φέρνει αποτελέσματα και η ελληνική δημόσια διοίκηση συνεχίζει το σημαντικό εξορθολογισμό του ανθρώπινου δυναμικού της» επισημαίνεται σε άρθρο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg το οποίο αναφέρεται στην τριμηνιαία έκθεση της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «καθώς η χώρα αγωνίζεται, με ποσοστό ανεργίας στο 27%, βρίσκεται στην κορυφή ανάμεσα στα αναπτυγμένα κράτη όσον αφορά την ανταπόκριση στις μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης». Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών, «η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα, στο τέλος αυτής ή την ερχόμενη εβδομάδα, προς ψήφιση νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις που σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν τους όρους της τρόικας».

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

222

Αρχίζουν σήμερα η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας- ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες- ΤοπΕΚΟ». Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης επιλέγοντας από τη σχετική στήλη. Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Επίσης, δικαιούχοι είναι και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στο πλαίσιο των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ κι επιθυμούν να προσλάβουν με το πρόγραμμα μέλη τους ως εργαζόμενους.

ΔΕΗ: «Έξυπνοι» μετρητές θα ενημερώνουν τους καταναλωτές στο κινητό τους

Οι «έξυπνοι» μετρητές που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές μέσα από το κινητό τους, ή τον φορητό τους υπολογιστή για το ρεύμα που καταναλώνουν έρχονται για να αντικαταστήσουν τα παλιά ρολόγια της ΔΕΗ. Οι νέοι μετρητές θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε περίπου 200.000 κατοικίες και καταστήματα. Σε πρώτη φάση οι οθόνες θα εγκατασταθούν σε 30.000 κατοικίες, όπως αναφέρουν Τα Νέα. Η αντικατάσταση των παλιών ρολογιών της ΔΕΗ θα αρχίσει μέσα στο 2015.

Νέα αεροπορική τραγωδία με 48 θύματα

333

Οι ηγέτες των αντιπάλων Κίνας και Ταϊβάν εξέφρασαν τη θλίψη τους για τα 48 θύματα–μεταξύ των οποίων και δύο Γάλλοι υπήκοοι– από τη χθεσινή συντριβή αεροσκάφους της TransAsia Airways ενώ επιχειρούσε κατεπείγουσα προσγείωση στο νησί Πενγκχού της Ταϊβάν. Το αεροσκάφος, ένα 70θέσιο τύπου ATR 72, συνετρίβη κοντά στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου του μικρού αυτού νησιού, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Ταϊβάν. Σε αυτό επέβαιναν 58 άνθρωποι (54 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα). Δέκα από τους επιβαίνοντες επέζησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των θυμάτων είναι δύο Γαλλίδες φοιτήτριες της Ιατρικής. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Καοσιούνγκ στη νότια Ταϊβάν με προορισμό το αεροδρόμιο Μακόνγκ της νήσου Πενγκχού. Από τη συντριβή του δεν τραυματίστηκε κάποιος στο έδαφος. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι σαφή.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Σχολίασε πρώτος