Λίγη Caipirinha, λίγη Ipanema και τις Havaianas μου.

aluxurytravelblog

Στο μυαλό μου η Βραζιλία, είναι αυτή η χώρα η χαλαρή, με τις απέραντες παραλίες, τα σούπερ σώματα, το καρναβάλι του Ρίου, τις Havaianas και φυσικά το υπέροχο εθνικό της κοκτέιλ, την υπέροχη caipirinha. Και αν και τα πράγματα δεν είναι τόσο κινηματογραφικά τέλεια, το ποτό αυτό είναι πραγματικά υπέροχο.

Η caipirinha, που έχει σαν βάση το cachaça, ένα ποτό που φτιάχνεται με απόσταξη χυμού από ζαχαροκάλαμου, μοιάζει με εκδοχή του mojito. Πρόκειται για ένα κοκτέιλ, τόσο δημοφιλές στην Βραζιλία που κάθε χρόνο στην χώρα καταναλώνονται γύρω στα 200 εκατομμύρια λίτρα!

cocktaildrinksrecipes

To CV

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για το πώς πρωτοδημιουργήθηκε η caipirinha. Η πιο δημοφιλής λέει πως η πρώτη εκδοχή αυτού το κοκτέιλ έγινε γύρω στο 1918, στο São Paulo. Υπήρχε τότε ένα ποτό με λεμόνι, σκόρδο και μέλι που καταναλωνόταν από τους ασθενείς της ισπανικής γρίπης. Κάποιος αποφάσισε να αφαιρέσει το σκόρδο και το μέλι, να προσθέσει λίγες κουταλιές ζάχαρη για να μειώσει την οξύτητα του lime και να βάλει και παγάκια.

Από την άλλη επειδή υπήρχαν τόσες φυτείες ζαχαροκάλαμου στη χώρα και υπήρχε παραγωγή του λικέρ cachaça, οι Βραζιλιάνοι έψαχναν τρόπο να το κάνουν πιο ευκολόπιοτο και έτσι δημιούργησαν αυτό το κοκτέιλ.

 

Η συνταγή

50 ml cachaça

1 ½ κουταλάκι ζάχαρη

1 φρέσκο lime, κομμένο στα τέσσερα

Θρυμματισμένος πάγος

Σε ένα ψηλό ποτήρι, βάλε το lime και τη ζάχαρη και λιώσε τα ελαφρά, ώστε να βγουν οι χυμοί και να ενωθούν με τη ζάχαρη. Συμπλήρωσε μέχρι πάνω με θρυμματισμένο πάγο. Πρόσθεσε το cachaça, ανακάτεψε λίγο και είναι έτοιμο!

Πηγές Φωτό: Κύρια & Ποτό

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
Pinterest