Ψαρένιο μανταλάκι

Δεν περίμενα ποτέ ότι τα μανταλάκια μπορεί να έχουν τόσες χρήσεις!
Όπως και με τα δακτυλοκουκλάκια η παρακάτω κατασκευή θα σας βοηθήσει στην πιο ρεαλιστική αφήγηση αφού τα πλέον θα έχετε ψαράκια που μιλάνε αλλά και σε πολλά άλλα, όπως η αναπαράσταση του “κο-λυ-μπάμε” στο Νέμο.

Ευκολότατη κατασκευή με υλικά τα παρακάτω:

μανταλάκια

χαρτόνι

οποιουδήποτε τύπου χρώματα

κόλλα

 

Διαδικασία:

Ζωγραφίζουμε στο χαρτόνι το ψαράκι. Δε χρειάζεται να είναι τέλειο, το χρωματίζουμε και του προσθέτουμε χαρακτηριστικά (δόντια, ματάκια, λέπια κλπ). Μπορεί να μείνει ως έχει, ειδάλλω ζωγραφίζουμε και ένα μικρότερο ψαράκι ή οτιδήποτε θέλουμε να κρύβεται στο στόμα του ψαριού. Το μεγάλο ψάρι το κόβουμε ακριβώς στη μέση του στόματος.
Έπειτα κολλάμε στην άκρη του μαντάλου με τρόπο ώστε όταν είναι κλειστό το μανταλάκι να είναι κλειστό το στόμα και ανοιχτό όταν κρατάμε τις άκρες στο μανταλάκι. Αν υπάρχει και περιεχόμενο στο στόμα του ψαριού το κολλάμε από την άλλη μεριά του μαντάλου έτσι ώστε όταν είναι κλειστό το στόμα να μην φαίνεται.

Untitled-3

Untitled-2

Untitled

 

 

 

 

 

 

Σας εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού με πολλές βουτιές, όμορφες μυρωδιές και γεύσεις!
Γεωργία

 

πηγή

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Georgia Dagli

Η Γεωργία ζει κοντά στην Ορεστιάδα. Αγγίζει τα όρια του nerd και εξακολουθεί να ασχολείται με ένα σωρό πράματα εκτός από αυτά που πρέπει. Της αρέσουν οι κατασκευές και έχει αδυναμία στον άντρα της και το Ζήκο, το πεντάχρονο ημιλαμπραντόρ.

Σχολίασε πρώτος