The Mom Fatale Team: Μιρέλλα Μάνεση

Όλες μου τις συνεργάτιδες τις ξέρω καλά. Έχω δουλέψει με κάποιες, έχω κλάψει στους ώμους τους, έχω μοιραστεί ελπίδες, έχω ακούσει όνειρά τους κι έτσι τις νιώθω δικούς μου ανθρώπους. Σήμερα, με τη Μιρέλλα, κάνω την εξαίρεση και περνώ ευθύς αμέσως στο λόγο. (Σιγά μη δεν κάνω πρόλογο!)

Όταν ως νέα μαμά βρίσκεσαι να τα έχεις λίγο χαμένα μεν και να περνάς ατελείωτες ώρες στο σπίτι, ένα καθησυχαστικό στοιχείο είναι το ίντερνετ και η πρόσβαση τόσο σε μια σειρά από πληροφορίες, όσο και σε ομάδες που οργανώνονται γύρω από συγκεκριμένα ενδιαφέροντα- πχ μητρότητα.

Σε πολλές από αυτές τις ομάδες βρέθηκα να γράφομαι πριν γίνει η Δάφνη δύο μηνών και στις περισσότερες εξακολουθώ να συμμετέχω με μεγάλο ενδιαφέρον.

Εκεί τη συνάντησα για πρώτη φορά- μα … προτρέχω.

mirella manesi

Θήλαζα ήδη όταν άρχισα να έχω κάποιες απορίες για το θηλασμό και να σχηματίζω κάποιες απόψεις. Δεν προλάβαινα ωστόσο να γράψω κάτι το οποίο η αλήθεια είναι «έμπαζε» από καμιά μεριά και τσουπ! εμφανιζόταν μια μιρέλλα που μου το διόρθωνε. Αυτό συνέβη τρεις-τέσσερις φορές σε διαφορετικούς χρόνους και ομάδες. Εννοείται πως τσατίστηκα στην αρχή. Μου είχε πατήσει δημόσια τον εγωισμό η κοπέλα. Αλλά πώς να κρατήσεις θυμό σε κάποια που με μόνο κίνητρο την προσφορά στις άλλες μαμάδες κάθεται και ξοδεύει τον πολύτιμο λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχει κι εκείνη ως μαμά; Πώς αρνείσαι να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις μια σειρά δεδομένα που αφορούν στο θηλασμό, χτυπούν κατακούτελα πολλά από τα στερεότυπα που κουβαλάμε σε σχέση μ’ αυτόν κι επαναφέρουν το όλο πράγμα σε μια ισορροπία;

Δεν κρατάς θυμό και δεν αρνείσαι. Προσκαλείς τη Μιρέλλα Μάνεση να μοιραστεί από το βήμα του momfatale.gr πληροφορίες για το θηλασμό και τη μητρότητα, έτσι ώστε να αποκτήσουν οι μαμάδες που το χρειάζονται, άλλα κι όσοι θέλουν να ενημερώνονται και να τις βοηθούν, έναν δικό τους άνθρωπο για μια συμβουλή, μια ερώτηση, μια επιβεβαίωση!

Από την επόμενη Δευτέρα και κάθε Δευτέρα στο momfatale.gr!

Καλή μας αρχή!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος