Φύλλα του φθινοπώρου

Χαίρετε, γεια σας κι αέρα στα πανιά σας!
Οκτώβρης. Ο πιο φθινοπωρινός μήνας κατά τη γνώμη μου. Στον Έβρο μας βρήκε γρήγορα γρήγορα, έπεσε θερμοκρασία, ψάχναμε τις κούτες μήπως βρούμε καμιά ζακέτα, τα γερόντια μας άναψαν σόμπες, τα φύλλα έπεσαν… Α! τα φύλλα! Τυχεροί όσοι μπορείτε να παρατηρείτε την αλλαγή στα φύλλα που πέφτουν (και λίγο άτυχοι όσοι πρέπει να τα μαζέψετε από την αυλή ή το μπαλκόνι σας).
Ωστόσο βρήκαμε χρησιμότητα ΚΑΙ σε αυτό!
Προμηθευτείτε

φύλλα από δέντρα κατά προτίμηση μεγάλα

πηλό

χαρτοκόπτη ή μαχαίρι που κόβει καλά

ακρυλικό χρώμα, ή απλά χρώματα όπως τέμπερες, βερνίκια νυχιών και λούστρο για ξύλο

Θα φτιάξουμε ατμόσφαιρα φθινοπώρου!

 

leaves1

Αν θέλετε, φορέστε πλαστικά γάντια για ευκολότερο πλύσιμο μετά.
Κόβουμε ένα γενναίο κομμάτι πηλού και το πλάθουμε με τα χέρια μας ώστε να ζεσταθεί και να γίνει εύπλαστος.
Τοποθετούμε το κομμάτι του πηλού πάνω στο φύλλο που επιλέξαμε και με έναν πλάστη (καλυμμένο με ζελατίνα) ή με ένα γυάλινο μπουκάλι απλώνουμε έτσι ώστε να καλύψει τον φύλλο πλήρως. Είναι καλό σε αυτό το σημείο να πούμε ότι είναι καλύτερο να είναι χοντρή η φέτα του πηλού που θα είναι πάνω από το φύλλο, δε θα σπάει εύκολα αργότερα.

Στην συνέχεια, γυρίζουμε ανάποδα, δηλαδή το φύλλο να είναι από πάνω. Με τον χαρτοκόπτη ή το μαχαίρι κόβουμε όσο περισσεύει από τον πηλό και ξεκολλάμε το φύλλο. Λογικά θα έχει γίνει και ελαφρώς ανάγλυφο το κομμάτι του πηλού. Με προσοχή, εν ανάγκη  με μια σπάτουλα, τοποθετούμε το φύλλο πηλού σε ένα μπώλ (επίσης καλυμμένο με ζελατίνα, αν θέλουμε) και το αφήνουμε να στεγνώσει για 2 με 3 μέρες αναλόγως με τις οδηγίες της συσκευασίας του πηλού. Κάποιοι μπορεί να χρειαστεί να το ψήσουν και λίγο στο φούρνο.

leaves2

όταν είναι πλέον στεγνό και φορμαρισμένο το βάφουμε κατά βούληση. Η ακρυλική μπογιά δε χρειάζεται βερνίκι ή λούστρο από πάνω. Καλή ιδέα επίσης ώστε να αδειάσετε μισοτελειωμένα βερνίκια νυχιών που δεν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε. Ή μπορούμε να λουστράρουμε κονφετί (να γίνει και πουά) ή ακόμα και μια χαρτοπετσέτα με όμορφο σχέδιο (όπως γίνεται στο ντεκουπάζ). Οι ιδέες είναι πολλές και μπορούμε να τις συζητήσουμε και στα σχόλια.

leaves3leaves4

 

 

Καλά και εύκολα ξεκινήματα γενικώς σας εύχομαι! Μη σας θλίβει η ατμόσφαιρα του φθινοπώρου, απολαύστε τη μετάβαση και αυτή θα γίνει πιο εύκολα.

Στις φίλες σε Ρόδο και Κρήτη που ακόμα βάζετε φωτό με μπάνια στην παραλία, σας ζηλεύω λίγο αλλά ζηλέψτε κι εσείς, εμείς ήδη χουχουλιάζουμε!

Καλή και δημιουργική εβδομάδα!
Γεωργία

 

πηγή

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Georgia Dagli

Η Γεωργία ζει κοντά στην Ορεστιάδα. Αγγίζει τα όρια του nerd και εξακολουθεί να ασχολείται με ένα σωρό πράματα εκτός από αυτά που πρέπει. Της αρέσουν οι κατασκευές και έχει αδυναμία στον άντρα της και το Ζήκο, το πεντάχρονο ημιλαμπραντόρ.

Σχολίασε πρώτος