Παιδιά γεμάτα ζωή Aka Children Full of Life

Ο κύριος Toshiro Kanamori είναι ο δάσκαλος της Τετάρτης τάξης του δημοτικού σχολείου Kanasawa στο βορειοδυτικό Tokyo.

Toshiro Kanamori

Είναι ο δάσκαλος που θα ήθελα να είχα!!

Πέρα από τα βασικά μαθήματα του σχολείου μαθαίνει στα παιδιά πως να ζούνε τη ζωή, πως να είναι ευτυχισμένα! Τους δίνει μαθήματα συνεργασίας, συμπόνοιας, αλληλεγγύης, αλληλοκατανόησης, την αίσθηση πως ανήκουν σε μια κοινότητα, πόσο σημαντικό είναι να ανοίγουν την καρδιά τους και να μοιραζόνται τα συναισθήματα τους. Με ειλικρίνεια, καθαρότητα και σεβασμό απευθύνεται στους μαθητές του και τους μαθαίνει πως να ανταποκρίνονται στη ζωή με την αλήθεια τους!

Η διαχείριση των συναισθημάτων είναι από τα πιο βασικά μαθήματα ζωής και όμως κανείς δε μας βοηθά να μάθουμε τρόπους από την αρχή της ζωής μας όταν μπορούμε να θέσουμε σταθερές και υγιείς βάσεις. Αυτό που ονειρευόμουν πάντοτε  για την παιδεία το είδα σε αυτό το ντοκιμαντέρ που έρχεται από την μακρινή Ιαπωνία του 2003..

Ευχαριστώ την φίλη Ε. που το μοιράστηκε μαζί μου και τώρα το μοιράζομαι μαζί σας.

Mr Toshiro Kanamori is the teacher of the 4th grade of the Kanasawa primary school in northwestern Tokyo.

He is the teacher of my dreams!

He teaches his students not only how to be students, but how to live. He gives them lessons on teamwork, compassion,belonging in a community, the importance of openness and sharing, of understanding and care for others, how to cope with feelings and stand up for our friends, how to demand ones rights with clear thought and sophisticated arguments, how to be responsible.

Learning how to cope with feelings could be a solid healthy base for all little beings to start the growing process in their best potential. What I was always dreaming for Education I watched it happen on this documentary from far away Japan of 2003.

Thankful to my friend E. who shared it with me in order to share it with you.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Mary Pitiakoudi

Η Μαίρη ζει στη Σαμοθράκη.Έχει σπουδάσει Ολιστικό μασάζ και εργάζεται προσφέροντας το σε όποιον επιθυμεί να φροντίσει το σώμα και την ψυχή του.Αγαπά τη γιόγκα με πάθος. Μελετά,παρατηρεί και αναζητά νέους τρόπους έκφρασης της θηλυκότητας με βάση τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια και την ισότητα .Χαίρεται να παίζει και να επικοινωνεί με τα παιδιά,να βρίσκεται στη φύση και να περνάει χρόνο με τις φίλες και τους φίλους της!Της αρέσει να γράφει!

Σχολίασε πρώτος