Υπάρχουν δύο τουλάχιστον κατηγορίες γλυκών: η μια θα μπορούσε να μπει κάτω από το γενικό τίτλο «σου δείχνω την τέχνη μου» κι η άλλη… όχι!
Γι’ αυτή τη δεύτερη θα σας μιλήσω σήμερα, διότι γιορτές έρχονται κι όλοι ξέρουμε ότι εμείς οι γυναίκες ενδέχεται να βρεθούμε περιτριγυρισμένες από τους τέσσερις τοίχους της κουζίνας αφύσικα πολλές ώρες. ΟΠΟΤΕ, καταλήγω, πάρτε και μια συνταγή για γλυκάκι που γίνεται απλά και πανεύκολα, επειδή κάπως θέλετε να γλυκαθείτε αλλά χωρίς σχεδόν κανένα κόπο.
Τα υλικά:
βούτυρο
μπισκότα
κρέμα γάλακτος
τυρί κρέμα
μαρμελάδα
*οι μάρκες λίγο έτυχαν, λίγο τις συνηθίζω- είμαι σίγουρη ότι ο καθένας και η καθεμία έχουν τις δικές τους εξίσου καλές προτιμήσεις.
εργαλεία:
μίξερ χειρός
εκτέλεση:
1. τρίβουμε το μπισκότο
*ανάλογα με το πόσο αγαπάτε αυτό το υλικό χρησιμοποιείται ανάλογη ποσότητα- εγώ ξεκίνησα με ένα κουτί κι εκεί θα παραμείνω :)
2. Αναμειγνύουμε το μπισκότο με το βούτυρο που έχει μαλακώσει (μένοντας εκτός ψυγείου κι όχι βάζοντάς το στη φωτιά)
*125 γραμμάρια ήταν αρκετά για να μην περισσέψει πολύ αβουτύρωτο μπισκότο.
3. Χτυπάμε μια μικρή συσκευασία κρέμας γάλακτος των 250ml με μια μικρή συσκευασία τυριού κρέμα αρχικά σε χαμηλή και μετά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να σφίξει σε σαντιγύ. *Η συσκευασία των 250ml σε κρέμα γάλακτος, θα σας δώσει ένα αρκετά πλούσιο και κρεμώδες αποτέλεσμα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σα “μπούσουλα” και την επόμενη φορά να προσαρμόσετε την ποσότητα ακριβώς στο γούστο σας.
4. Διαλέγουμε ένα ενιαίο σκεύος ή μικρά ποτηράκια, φορμάκια και σε απλώνουμε σε στρώσεις: κάτω-κάτω κι απαλά (όχι πιέζοντας, δε θέλουμε βάση τάρτας!) το μπισκότο, από πάνω η κρέμα και τέλος η μαρμελάδα.
*Ανάλογα με το είδος της μαρμελάδας, γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς και φρούτα, κανέλα και μήλα ή όποια γεύση κι άρωμα κρίνουμε ότι συμπληρώνει την τελική επίστρωση.
Δε σας λέω καν καλή επιτυχία, μόνο αν σας πάρω ο ύπνος την ώρα που το κάνετε δε θα σας βγει καλό- οπότε σας εύχομαι καλή απόλαυση!
χοχο