Παιδότοποι Θεσσαλονίκης (κέντρο)- Τα Γενικά.

Ο παιδότοπος είναι ο χώρος που σχεδιάστηκε είτε για να φιλοξενήσει το καθημερινό παιχνίδι των παιδιών, είτε κάποιος εξαιρετικό γεγονός, όπως τα γενέθλιά τους.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: το κέντρο όπως το εννοώ εγώ ξεκινάει από την Αγγελάκη και φτάνει μέχρι την Ίωνος Δραγούμη, από τη θάλασσα και μέχρι την Εγνατία. Αυτή είναι η ζώνη στην οποία κινούμαι και για την οποία θα επιχειρήσω να σας δώσω μια σαφή αναφορά σε ό,τι αφορά τους κλειστούς ιδιωτικούς χώρους που φτιάχτηκαν για να φιλοξενήσουν τα παιδιά και το παιχνίδι τους.

Είμαι πολύ λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη κι ενδεχομένως να μου έχει ξεφύγει κάτι (διορθώστε ή συμπληρώστε με αφήνοντας σχόλιο στο σχετικό πεδίο) αλλά έχω ανακαλύψει και επισκεφθεί τρεις παιδοτόπους και ξεκινάμε με τη σειρά που τους γνώρισα. Εσείς μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω στο όνομα του παιδότοπου που σας ενδιαφέρει και να διαβάσετε κάποιες πρώτες πληροφορίες και μια εντελώς υποκειμενική κριτική.

Συνολικά, θα έλεγα ότι οι παιδότοποι στη Θεσσαλονίκη είναι μια αρκετά ακριβή υπόθεση μια και στοιχίζουν σε έναν γονιό υποχρεωτικά 9-10 ευρώ ανά επίσκεψη. Θεωρώ ότι το μοντέλο της Αλεξανδρούπολης που το παιδί πληρώνει είσοδο 1,5 ευρώ και δικαιούται ή τοστ ή χυμό, είναι σαφώς καλύτερο μιας και με ένα τσαγάκι ή καφέ που θα πάρει ο γονιός, η τιμή καταλήγει να είναι 5 ευρώ- και φυσικά αν το παιδί θέλει και κάτι επιπλεόν, επιλέγεις αν μπορείς ή όχι με βάση τα οικονομικά σου. Με αυτό τον τρόπο οι παιδότοποι στην Αλεξανδρούπολη είναι συνήθως γεμάτοι από παιδιά και γονείς ενώ της Θεσσαλονίκης περιμένουν τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες να δουλέψουν γερά.

Αν αφήσουμε, όμως, το οικονομικό στην άκρη, οι παιδότοποι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν έχουν και πολλά άλλα κοινά.  Πάμε να δούμε ποιοι είναι, ο καθένας ξεχωριστά.

 

  1. ΠΑΙΔΟPOLIS στο εμπορικό κέντρο Πλατεία, στον πρώτο όροφο από την πλευρά της Τσιμισκή

logo202x150

 

  1. ΤΟ ΡΟΔΙπάνω από την Πειραιώς επί της Τσιμισκή, ένα κλικ πριν την Παλαιών Πατρών Γερμανού σε όροφο

350666

  1. ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ, ΔΥΟ ΦΙΛΙΑ, στη Γρηγορίου Παλαμά (παράλληλος της Π.Π. Γερμανού προς τη ΧΑΝΘ), ανάμεσα σε Τσιμισκή και Παύλου Μελά.

κατάλογος

Καλή διασκέδαση στα παιδιά και καλή -ολίγη- ξεκούραση για τους γονείς!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος