Κυριακή Κοντή Γιορτή

Το κοντή μάλλον σημαίνει κοντινή, σωστά; Δηλαδή η Κυριακή είναι η πιο κοντινή μας γιορτή- λειτουργεί αυτόνομα, ανεξάρτητα από κάθε τι άλλο, κι αν εξαιρέσεις τους (ένα κάρο) επαγγελματίες που δουλεύουν, όλοι οι υπόλοιποι απολαμβάνουμε την αργία, το χουζούρι, ένα καλύτερο φαγητό, τον εξτρά χρόνο για χόμπι  και, συνολικά,  τους νωχελικούς ρυθμούς που η μέρα επιβάλλει.

Όλα αυτά μέχρι που βλέπεις το παιδί σου να έχει λίγο θολό ματάκι. Ό,τι επακολουθεί έχει τη δυναμική χιονοστιβάδας. Κάνεις την κλασσική μαμαδοκίνηση να φέρεις τα χείλη σου στο μέτωπό του,  το νιώθεις να καίει, καταριέσαι το χειμώνα και τη μοίρα σας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχει πυρετό με ένα θερμόμετρο, ακυρώνεις ό,τι σχέδια ή όνειρα είχες για τη μέρα με πρώτο και καλύτερο την ξεκούραση.

kalimera photos26 up to 1 feb 007

Προφητική η ζωγραφιά με τη φουξ- πορτοκαλί γάτα με το κόκκινο μάτι…

Τελικά Κυριακή κοντή γιορτή- κοντή, με την έννοια του μικρή: να, τόσο δα, μια σταλιά…

Περαστικά σε όσους ταλαιπωρεί αυτός ο παλιοχειμώνας και υπομονή: η άνοιξη ακολουθεί πάντα.

;)

 

 

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος