Περί στηθόδεσμου

Το σουτιέν είναι ένα αξεσουάρ που δε λείπει από καμία γυναίκα και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο σε εμφάνιση όσο και υγεία. Υπάρχουν πράγματα που δε γνωρίζαμε ή δεν σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να κάνουμε με τα σουτιέν μας κι ας τα χρησιμοποιούμε καθημερινά. Το momfatale σε κλίμα ανακύκλωσης και οικολογίας παρουσιάζει έξι πράγματα που θα βοηθήσουν στη χρήση αυτού του σημαντικού εργαλείου.

 

Hack 1.
bra bra1

Για ρούχα που είναι κοφτά στην ωμοπλάτη και είτε δε θέλουμε είτε δεν έχουμε αντίστοιχο σουτιέν μπορούμε με το αξεσουάρ της δεύτερης εικόνας (που πωλείται στα καταστήματα εσωρούχων) για να συνενώσουμε τις τιράντες. Εναλλακτικά μπορεί να προσαρμοστεί και ένας συνδετήρας, αν δε έχετε τον ψυχαναγκασμό το δικό μου ότι κάτι συνέχεια με φαγουρίζει ή με γαργαλάει. (εννιά στις δέκα είναι καρτελάκι)

 

hack 2.
bra2 bra3

έχουμε φορέματα και μπλούζες που είναι ολίγον ξώπλατα. Δεν έχουμε σουτιέν για αυτή την περίσταση. Έχουμε όμως λάστιχο και μπορούμε να το ράψουμε στις άκρες έτσι ώστε ένα απλό σουτιέν να μη φαίνεται καθόλου ή να φαίνεται όμορφα κάτω από αυτά τα ενδύματα. Σημειωτέον ότι τα σουτιέν αυτά έτοιμα πωλούνται πανάκριβα στα καταστήματα.

 

hack 3.
bra4

Στο ίδιο σκεπτικό οικονομίας και ανακύκλωσης μπορούμε να ράψουμε παλιά σουτιέν σε φορέματα που δεν έχουν ενίσχυση και είναι εξώπλατα. Έτσι δε θα νιώσουμε ξανά άσχημα αν μας διαπεράσει κι ένα αεράκι!

 

hack 4.
bra5

Το αθλητικό σουτιέν είναι πολύ μεγάλη ευκολία, σας το εγγυώμαι, ακόμα κι αν δεν πάτε γυμναστήριο/τρέξιμο κλπ. Επίσης αν το ξεπλύνετε λίγο από τον ιδρώτα στο ντους μετά το γυμναστήριο παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του. Ο ιδρώτας έχει πολλά άλατα.

 

Hack 5.
bra6

Μιλώντας για διάρκεια ζωής, το πλύσιμο στο χέρι των σουτιέν, τα φθείρει λιγότερο από το πλύσιμο στο πλυντήριο που τα κάνει να χάνουν τη φόρμα τους στο στύψιμο και  τις υψηλές θερμοκρασίες.

 

Hack 6.
bra7

Το παραδέχομαι ότι το έκανα αλλά το σταματάω από τώρα κιόλας. Το δίπλωμα των σουτιέν γυρίζοντας το ένα cup ανάποδα για να μπει μέσα στο άλλο είναι μέγα λάθος και χαλάει τη φόρμα τους. Εναλλακτικά κρεμάμε σε κρεμάστρα ή χρησιμοποιούμε θήκη.

 

Μην ξεχνάτε να βγάζετε το σουτιέν όταν δεν είναι ανάγκη να το φοράτε. Δε μας συμφέρει κατακράτηση υγρών στα σημεία που εφάπτεται.

Επίσης δεν πρέπει να είναι σφιχτό. Αρκεί να χωράμε να έχουμε άνετα δύο δάχτυλα μεταξύ σουτιέν και ραχοκοκκαλιάς.

 

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα,
Γεωργία

 

πηγή

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Georgia Dagli

Η Γεωργία ζει κοντά στην Ορεστιάδα. Αγγίζει τα όρια του nerd και εξακολουθεί να ασχολείται με ένα σωρό πράματα εκτός από αυτά που πρέπει. Της αρέσουν οι κατασκευές και έχει αδυναμία στον άντρα της και το Ζήκο, το πεντάχρονο ημιλαμπραντόρ.

Σχολίασε πρώτος