Ότι και καλά δεν έχουμε αφορμές (χριστούγεννα, αγίου βαλεντίνου, γενέθλια, γιορτή) να σαβουριάζουμε γλυκά και αλμυρά και ψάχνουμε να δικαιολογήσουμε τις τύψεις μας! Εν πάση περιπτώση μια κυρία στο εξωτερικό έδωσε την ιδέα και σκέφτομαι τώρα εγώ, γιατί όχι μαζί με τα τσουρέκια, λαμπάδες, δώρα, πασχαλινά αυγά να μην έχεις κι ένα γλυκάκι τύπου μπουκιά με πολλά χρωματάκια έτσι δελεαστικό και εντυπωσιακό? Ακόμη κι αν δε τα χαρίσουμε είναι εξαιρετικό κέρασμα κυρίως επειδή είναι νόστιμο, πανεύκολο και γρήγορο.
Τα υλικά:
350 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
3 κούπες μαρσμέλλοου (αυτά τα ζαχαρωτά που είναι σαν αφρός) πολύχρωμα
1 κουταλάκι βούτυρο (προαιρετικό)
οτιδήποτε άλλο θέλουμε για στόλισμα ή για υφή, πχ τρούφα ή pops ρυζιού (coco pops!)
Και η εκτέλεση:
1. λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι και βάζουμε το βούτυρο προαιρετικά.
2. ρίχνουμε τη σοκολάτα στα χαζαρωτά και ανακατεύουμε καλά. Προσοχή! Δεν πρέπει να είναι καυτή.
3. Τα απλώνουμε σε μια επίπεδη επιφάνεια για τουλάχιστον μια-δύο ώρες να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα υλικά που θέλουμε, που είναι εκτός της βασικής συνταγής.
4. Κόβουμε σε κομμάτια με μαχαίρι ή με τσέρκι
Ήδη μου τρέχουν τα σάλια!
Καλή και δημιουργική εβδομάδα,
Γεωργία