Τρυπητά φαναράκια

Την αδυναμία μου στα κεριά τη γνωρίζετε!

Φέτος, μόλις ο καιρός αποφασίσει να βρει τον εαυτό του, θα αρχίσουμε να καθόμαστε στο μπαλκόνι πάλι. Έχω ένα συρτάρι ρεσώ, αλλά σκέφτομαι να μην τα χρησιμοποιήσω έτσι σκέτα, αλλά με την εξής απίστευτη ιδέα που βρήκα στο Ίντερνετ.

 

Untitled4

 

Θα χρειαστούμε

  • χαρτόνι ή χαρτί χρωματιστό
  • μια πινέζα
  • μια επιφάνεια που δε θα χαλάσει με το τρύπημα όπως πίνακα φελλού ή ακόμα κι ένα παλιό βιβλίο ή σφουγγάρι.

 

Τα βήματα απλά. Βρίσκουμε ένα σχέδιο που μας αρέσει και το ζωγραφίζουμε στο χαρτόνι. Δε είναι αναγκη να είναι σούπερ τέλειο, δε θα το δει κανείς ούτως ή άλλως. Μπορεί να γίνει πιο παιδικό με αστερίες, μελισσες, πεταλούδες και λουλούδια ή πιο εξεζητημένο όπως στις εικόνες. Χρησιμοποιήστε γενικά απλές γραμμές. Τοποθετήστε το χαρτί στην επιφάνεια της επιλογής σας και κάντε μικρές τρυπίτσες ανά τακτά διαστήματα.

Untitled

 

Σε αυτό το στάδιο κόβουμε όσο χαρτί περισσεύει και το διπλώνουμε ώστε να δημιουργηθεί ένας κύλινδρος.

Untitled1 Untitled3

 

καλό είναι τα ρεσώ να είναι μέσα σε γυάλινο δοχείο/κηροπήγιο ώστε αν πιάσει κανένας αέρας να μη “λαμπαδιάσουμε”! Τοποθετούμε το κυλινδρικό χαρτί γύρω από το κερί και βουαλά!

Untitled2

 

Γενικά είναι ένας τρόπος να μειωθεί το πολύ φως των κεριών και να δώσουμε μια άλλη νότα.
Η κατασκευή έχει κι άλλες χρήσεις όπως το να ζωγραφίσει κάποιος με σπρέυ ή μπογιά κεριά, βότσαλα και άλλα. Να χρησιμοποιηθεί δηλαδή σαν στένσιλ.

 

Καλή και δημιουργική εβδομάδα,
Γεωργία

 

πηγή

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Georgia Dagli

Η Γεωργία ζει κοντά στην Ορεστιάδα. Αγγίζει τα όρια του nerd και εξακολουθεί να ασχολείται με ένα σωρό πράματα εκτός από αυτά που πρέπει. Της αρέσουν οι κατασκευές και έχει αδυναμία στον άντρα της και το Ζήκο, το πεντάχρονο ημιλαμπραντόρ.

Σχολίασε πρώτος