Οι συνταγές για τις οποίες είμαι περήφανη έχουν μέχρι 5 υλικά και γίνονται σε ένα τέταρτο της ώρας! Νομίζω ότι από τις πιο λατρεμένες μου είναι σε σνακ τα fingers γλυκοπατάτας και σε σαλάτα το ταμπουλέ. Όταν θέλω όμως κάτι πιο… φαγητένιο, να μας χορτάσει δηλαδή, και να μπορεί να σταθεί κι όμορφα στον brunch-ο-μπουφέ, που είναι ό,τι πιο αγαπημένο μου συμβαίνει κάθε Κυριακή.
Η συνταγή περιέχει ολόκληρο αβγό που κατά κανόνα την τοποθετεί με ασφάλεια μετά το δωδέκατο μήνα για τα περισσότερα παιδιά, στα οποία οι παιδίατροι τείνουν να αποφεύγουν την εισαγωγή του ασπραδιού σαφώς περισσότερο απ’ ότι του κρόκου.
Μπορούμε να ξεκινησουμε τη συνταγή με ρύζι και μελλοντικά να το αντικαταστήσουμε με ζυμαρικά για μια άλλη εκτέλεση αλλά και ηλικία. Στα ζυμαρικά, συνολικά, τα ολικής άλεσης είναι σαφώς καλύτερη επιλογή, εκτός αν υπάρχει διαγνωσμένη σιδηροπενία.
1. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε 2 φλιτζάνια ρύζι με 1/2 φλιτζάνι: φασόλια, σπανάκι, κίτρινο τυρί.
2. Προσθέτουμε δύο χτυπημένα αβγά.
3. Λαδώνουμε τα φορμάκια των muffins και γεμίζουμε εντελώς.
4. Ψήνουμε στους 180C για 15 λεπτά.
Αν δεν έχετε σπανάκι, βάζετε μικρά κομματάκια μπρόκολο, γλυκοπατάτα, καρότο ή κουνουπίδι. Μπορείτε επίσης να αλλάζετε το είδος του τυριού εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες του μικρού ουρανίσκου.
TIPS!
* Aν θέλετε οι μπαλίτσες σας να είναι uber cute χρησιμοποιήστε φόρμα για mini muffins
** Αν θέλετε να μετατρέψετε τη συνταγή σε vegan, αντικαταστήστε το κίτρινο τυρί με vegan παρμεζάνα και τα αυγά με λιναρόσπορο με νερό, όπως περιγράφεται εδώ