Χριστούγεννα στην Πλατεία Αριστοτέλους; Όχι, Ευχαριστώ

Πέρυσι, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων η πλατεία Αριστοτέλους μετατράπηκε σε ένα ελατόδασος. Ανάμεσα στα δέντρα- λίγο θλιβερά ως κομμένα ομολογώ- χανόσουν, κυνηγιόσουν, έπαιζες, εκπλησσόσουν από τα cutouts ξωτικών που ήταν σπαρμένα στο χώρο και γενικώς το διασκέδαζες εσύ και το παιδί σου ή με τους φίλους σου:

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φωτογραφήθηκαν βάζοντας το κεφάλι τους στη φιγούρα του ξωτικού, ούτε εκείνοι που έκαναν το ίδιο λίγο πιο κάτω σε μια μεγάλη κατασκευή σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, ενώ θυμάμαι τον κόσμο να μαζεύεται και να συμμετέχει σε μια σειρά από δρώμενα που ταίριαξαν πολύ στο σημείο.

christmas in thessaloniki 2014

Φέτος, για να διασχίσω την πλατεία χρειάζομαι είκοσι ευρώ, νόμιζα. Τελικά τη διέσχισα με ένα κλαμμένο παιδί: είναι μικρή για το παγοδρόμιο, είναι μικρή για τη μεγάλη τσουλήθρα, ενώ το καρουζέλ και το τρενάκι στοιχίζουν 2,5 ευρώ έκαστο- ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ * Η ΜΙΑ ΓΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΥΖΕΛ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 2,5 ΕΥΡΩ*

στην ίδια πόλη που σε μερικές μέρες ανοίγει ο Αστερόκοσμος με γενική είσοδο 7 ευρώ και δωρεάν για τα πιτσιρίκαι κάτω του μέτρου.

Να το θέσω διαφορετικά. Η Δάφνη που κοντεύει τα τρισήμιση και χρειάζεται περίπου 7-10 βόλτες σε κάθε καρουζελοτρενάκι μέχρι να θελήσει από μόνη της να προχωρήσει παρακάτω – κι έχει ύψος ένα μέτρο θα μπει ΔΩΡΕΑΝ και θα κάνει ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ βόλτες από τις 12 του μηνός και μέχρι τις 10/01.

Αλλά για να διασκεδάσει στην πιο εμβληματική πλατεία της πόλης της, λυπόμαστε, τρώει πόρτα. Είναι πολύ μικρή κι η μαμά της αρνητική στο να της κλέβουν λεφτά.

Κατα τ’ άλλα, ναι έχει φάτνη, ναι έτοιμάζονται και κάτι σπιτάκια, να στήσανε και μια καραγκιοζο-αψίδα με κόκκινα φανάρια που θα τα ζήλευε και ο Ζαν Γιμού.

Όχι, ούτε καρουζέλ, ούτε τρενάκι, ούτε άλλη βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους: είναι ντροπή αυτό που στήθηκε εκεί και μου φαίνεται λάθος που τους το επέτρεψαν.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος