Τι θα θέλαμε, εμείς οι νταντάδες, να ξέρετε για τις μέρες των γιορτών

Έφτασαν λοιπόν και αυτές οι μέρες που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο και οι γονείς έχουν λίγες μέρες να ξεκουραστούν, να γιορτάσουν, να οργανώσουν το ρεβεγιον τους παρέα με φίλους και γενικά να περάσουν λίγο χρόνο όπως θέλουν. Οι γονείς λοιπόν καταφεύγουν στις νταντάδες οι οποίες ενεργά αναλαμβάνουν δράση! Τι θα θέλαμε όμως να πούμε όλες εμείς οι κοπέλες που περνάμε χρόνο με τα παιδιά σας και προσπαθούμε να τα κάνουμε οσο πιο χαρούμενα γίνεται; Απλά πράγματα…

olga tasopoulou pro nanny  ολγα τασοπουλου βρεφονηπιοκομος νταντα

1) Συνέπεια στο πρόγραμμα.

Κατανοούμε όλες εμείς οι κορασίδες ότι θέλετε κι εσείς οι γονείς να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας, να γελάσετε με τους φίλους σας, να γιορτάσετε μαζί τους ή μόνοι σας, να πάτε στο ρεβεγιον που σας έχουν προσκαλέσει και όλο αυτό είναι αποδεκτό. Συμφωνούμε λοιπόν και κανονίζουμε τις ώρες που θα χρειαστείτε ένα άτομο για να είναι με το παιδί σας. Σας παρακαλούμε όμως να είστε τυπικοί ως προς την ώρα που μας έχετε ενημερώσει ότι θα επιστρέψετε, γιατί κι εμείς άνθρωποι είμαστε βρε αδερφέ και έχουμε κανονίσει πράγματα γι αυτές τις γιορτινές μέρες, επομένως αν δεν είστε εσείς τυπικοί απέναντί μας δεν θα είμαστε κι εμείς με τη σειρά μας απέναντι σε άλλους ανθρώπους. (Προσοχή, δεν μιλάω για μια αργοπορία ενος τετάρτου, αυτά μπορεί να συμβούν, μιλάω για αργοπορίες από μισή ώρα και πάνω, και χωρίς καμία προειδοποίηση).

2) Ενημέρωση για το πρόγραμμα.

Λίγο πολύ γνωρίζουμε όλοι τι θα κάνουμε μέσα στις γιορτές. Εάν λοιπόν ενημερωνόμαστε από την αρχή για τις μέρες που θα μας χρειαστείτε, αυτό θα βοηθήσει να κάνουμε κι εμείς το δικό μας πρόγραμμα και να έχουμε ελεύθερο χρόνο για να σας εξυπηρετήσουμε και για να αφιερώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας στους δικούς μας ανθρώπους.

3) Να μην είναι σε καθημερινή βάση η απουσία από το σπίτι.

Είναι λογικό πως αυτές τις μέρες και τα παιδιά θέλουν να περάσουν περισσότερο χρόνο με τους γονείς τους. Εάν λοιπόν η απουσία σας από το σπίτι είναι σε καθημερινή βάση, τότε αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες στο παιδί. Επομένως, σε περίπτωση που θα αποφασίσετε να περάσετε μόνοι σας την παραμονή των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, φροντίστε να περάσετε μαζί με τα παιδιά σας το μεσημέρι των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς και έτσι, θα αποφευχθούν τυχόν γκρίνιες, κλάματα και παράπονα που πηγάζουν από την ανάγκη των παιδιών να περάσουν χρόνο μαζί σας.

Ακούστε λοιπόν ο ένας τον άλλον και με μια καλή συνενόηση, με αλληλοκατανόηση και λίγη καλή θέληση, θα μπορέσουμε να περάσουμε όλοι όμορφες γιορτές, γιατί άλλωστε αυτός είναι και ένας από τους σκοπούς αυτών των ημερών.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olga Tasopoulou

Η Olga έχει σπουδάσει βρεφονηπιοκομία στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα "χωριό" στο κέντρο της Νύμφης του Βορρά, ή γνωστή και ως Θεσσαλονίκη, όπου ζει μέχρι και σήμερα. Κάνει babysitting σε μικρά όμορφα φατσάκια και στον ελεύθερο χρόνο της περνάει τις ώρες της σε αίθουσες κινηματογράφων, σε συναυλιακούς χώρους και σε θεατρικές παραστάσεις. Αδυναμίες της, εκτός από τα πιτσιρίκια,οι κατασκευές!

Σχολίασε πρώτος