Mama India 2015

Την αποκαλούν και mama India γιατί σαν μαμά αυτή η χώρα πάντα σε αγκαλιάζει με το που έρχεσαι και πάντα σου διδάσκει σημαντικά μαθήματα ζωής.  Κάθε φορά που επιστρέφω ένα διαφορετικό μάθημα, κάθε φορά λίγο διαφορετική κι εγώ.

Η Ινδία αυτή τη φορά μου έμαθε- θύμησε να αγαπώ και να φροντίζω τον εαυτό μου όσο περισσότερο μπορώ! Κάθε μέρα! Μέσα από μια απλή και καθημερινή διαδικασία: ζώντας για δύο μήνες σε ένα Ταντρικό άσραμ στην πανέμορφη Γκόα, μαζί με τουλάχιστον άλλα 50 άτομα, ξεκίνησε μια βαθύτερη σχέση ανάμεσα σε εμένα και την Τάντρα γιόγκα: μια πρακτική των άσανας διαλογιστική, όπου οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσω της χαλάρωσης.

The art of letting go…

evi chatzipappa yoga pyrinas instructor india greece

Χωρίς κανέναν απολύτως ανάμεσα σε εμένα και την πρακτική μου, τον διαλογισμό μου, με κάθε εκπνοή ένιωθα το σώμα μου πιο ελαφρύ, το νου μου πιο καθαρό και το υποσυνείδητο μου πιο κοντά μου από ποτέ. Αν σας ακούγεται περίεργο αυτό το τελευταίο, ξεκινήστε γιόγκα!

Οι δάσκαλοι ήταν ιδιαίτερα επίμονοι σε ένα και μόνο πράγμα: να είσαι χαλαρός!

Μετά από δυόμιση ή τρεις ώρες πιστέψτε με δεν είναι και τόσο εύκολο! Οι αντιστάσεις τόσο του μυαλού όσο και του σώματος είναι πολύ έντονες. Έχουν συνηθήσει και τα δυο να λειτουργούν σε γρήγορες ταχύτητες και σε συγκεκριμένα πλαίσια. Είναι σαν να βγαίνουν, ας πούμε, από το comfort zone τους. Και εκδηλώνονται σαν πόνοι, δυσφορία, εκνευρισμός, αντιδραστικότητα, αρνητισμός. Υπάρχει μια αντίσταση στη διαδικασία εξέλιξης. Αυτό δυσκολεύει και τις διαπροσωπικές σχέσεις, παράγοντας πολύ σημαντικός αν σκεφτείς πως έχεις να συναναστραφείς με άλλα 50+ ’’άγνωστα’’ άτομα για μήνες…

Μετά από τρεις εβδομάδες όμως όλα αλλάζουν και θα σου πω το γιατί. Αν είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου για το λόγο τον οποίο μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία/δοκιμασία και η πρόθεση σου είναι θετική, η μεταμόρφωση, ή εξέλιξη αν θες, δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει. Και οι πόνοι θα χαθούν και όλες οι σχέσεις θα εξομαλυνθούν και κάποιες θα ανθίσουν! Ξεκινάς μόνη σου ένα ταξίδι. Πορεύεσαι, το ζεις, φτάνει στο τέλος του. Κοιτάζω πίσω και βλέπω μόνο αδέλφια από όλο τον κόσμο, φιλίες όμορφες και δυνατές, στιγμές γέλιων, χαράς και μια αίσθηση ευδαιμονίας που με συντροφεύει ασταμάτητα. Το δικό μου μάθημα αυτή τη φορά ήταν να αφεθώ ωστέ να αγαπήσω και να αγαπηθώ…. Unconditionally!

Αν θέλεις να μάθεις το δικό σου αρκεί να έρθεις στη mama India! Και αν δεν μπορείς να έρθεις ως εδώ ξεκίνα την πρακτική της γιόγκα, είναι το ίδιο δυνατή εμπειρία!

Το ταξίδι όμως μπορεί να είναι και εσωτερικό. Ας μην ξεχνάμε ότι έρχονται οι μέρες των Χριστουγέννων, μέρες που εγώ βρίσκω πολύ δυνατές ενεργειακά! Μην ξεχάσεις -ανάμεσα σε ψώνια, δώρα, τραπεζώματα κι άλλα τέτοια-  να τους αγκαλιάσεις όλους, να τους πεις πόσο τους αγαπάς και κυρίως να μην ξεχάσεις να κάνεις το ίδιο και για τον εαυτό σου!

Namaste

Evi

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Evi Chatzipappa

Η Εύη Χατζηπαππά είναι πιστoποιημένη advanced yoga instructor από την Yoga Alliance. Διδάσκει yoga 10 χρονια και διατηρεί το δικό της studio yoga στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 5. Αυτό το διάστημα ταξιδεύει στην αγαπημένη της Ινδία όπου και διδάσκει.

Σχολίασε πρώτος