Όταν Βαλσάμωσε η Άνοιξη, των Πακιρτζίδου- Φυντανή

Όταν πρωτοάκουσα τον τίτλο, δε σας κρύβω ότι λίγο ξενίστηκα! “Βαλσάμωσε;!” σκέφτηκα κι είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω. Σε πρώτη εύρεση, εντόπισα ότι το κείμενο όχι απλώς είναι πρωτότυπο αλλά φέρει και την υπογραφή δύο εξαιρετικά δημιουργικών συγγραφέων- οι οποίες παράλληλα με άλλες βαριές υποχρεώσεις, ενέδωσαν στο μεράκι τους,  αφοσιώθηκαν και μας έδωσαν αυτό το εξαιρετικό κείμενο: γυναίκες και οι δύο, προσθέτω με ιδιαίτερη χαρά!

Αλλά ας ξεκινήσω να μοιράζομαι μαζί σας τα όσα βρήκα και τους λόγους που θα οδηγήσουμε μέχρι Εύοσμο σε μια εβδομάδα από τώρα!

όταν βαλσάμωσε η άνοιξη

Η Ιστορία

Ένας  ξυλοκόπος  αποφασίζει να φυλακίσει την Άνοιξη, ώστε ο παραμένων εις το διηνεκές χειμώνας να του αποφέρει συνεχή κέρδη από το κόψιμο των ξύλων, που τόσο έχουν ανάγκη οι άνθρωποι τις κρύες μέρες για να ζεσταθούν. Αργότερα όμως, όταν αντιλαμβάνεται το κακό που διέπραξε,  μετανιωμένος, προσπαθεί μαζί με την Ελπίδα, το Δεκέμβριο, τη γυναίκα του δασοφύλακα και τους άλλους νέους φίλους του να «απελευθερώσουν» την Άνοιξη, επαναφέροντας την ισορροπία στη Φύση.

Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά σχολικής ηλικίας, η οποία στοχεύει να αναδείξει την ηθική και οικολογική συνείδηση των μικρών θεατών, καυτηριάζοντας την απληστία, την αδιαφορία και τον τυχοδιωκτισμό της εποχής μας. Εξίσου σημαντικοί άξονες είναι η δύναμη της αγάπης, της φιλίας και της συνεργασίας.

 

 Οι Πληροφορίες

Ποιός:  Η εταιρεία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων Theatre Reactor

Τι: Παιδική Παράσταση

Πότε:  στις 28 και 30 Δεκεμβρίου 2015

Πού: στο κινηματοθέατρο Ευόσμου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ευόσμου

Πόσο: 5 Ευρώ ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε μαθητή δημοτικού σχολείου του Δήμου Ευόσμου που χρήζει νοσηλείας. 

Για πόσο: πενήντα λεπτά διάρκεια

 

 Οι Συντελεστές  

Κείμενο: Κυριακή Πακιρτζίδου, Μαρία Φυντανή

Σκηνοθεσία: Ιορδάνης Αϊβάζογλου

Ηθοποιοί: Τριαντάφυλλος Σιδερίδης, Μπρικένα Γκίστο, Άγγελος Κάλφας, Τζώρτζια Βογιατζόγλου

Μουσική: Δημήτρης Κανίογλου

Θεατρολόγος: Άννα Νικολαΐδου

Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος: Αναστασία Σακονίδου

Σχεδιασμός ήχου και φωτισμού: Αλέξανδρος Αμελίδης

Σχεδιασμός animation: Δημήτρης Γιαννιτσάδης (Τζο Γεννάδιος)

Βίντεο: Δημήτρης Βαβάτσης

Σχεδιασμός ενημερωτικού φυλλαδίου: Γιώργος Λυσίκατος

Φωτογραφίες: Βασίλης Γκουντινάς

Υπεύθυνη social media: Αλεξάνδρα Σιδερίδου

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος