Το τέλειο μπισκότο για το (σκέτο κατα προτίμηση) καφέ σου, για μια γλυκιά νότα στο πρωινό των μικρών ή για μια αγιοβαλεντινιάτικη έκπληξη στο έτερον ήμισι!
ΥΛΙΚΑ:
100γρ κακάο
300γρ ζάχαρη
150γρ ηλιέλαιο(ελαιόαδο)
4 αυγά
2 βανίλιες
300γρ αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κουταλάκι καφέ
λίγο αλάτι
άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το κακάο την ζάχαρη κι το ηλιέλαιο. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε σε κάθε αυγό. Στο αλεύρι βάζουμε το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι και την βανίλια και τον καφέ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ίσα-ίσα να δέσει το μείγμα μας. Κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Τέλος, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αφού πλάσουμε μικρές μπάλες και πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη καλά τα μπισκότα, τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Προσοχή! Είναι σημαντικό να μην τοποθετούμε κοντά το ένα μπισκότο με το άλλο μετά το πλάσιμο, γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα απλώσουν και υπάρχει κίνδυνος να ενωθούν.
Δοκιμάστε κι άλλες αφροδιασιακές σοκολατένιες συνταγές ΕΔΩ!