Παρουσία Γονέων κατά τη Διάρκεια Ιατρικών Πράξεων στα Παιδιά

Δε θα ξεχάσω την ημέρα που θα έβγαινα από την κλινική με τον Αλέξανδρο. Έπρεπε να του πάρουν αίμα από τη φτερνούλα όπως σε όλα τα νεογέννητα.

-Θα βγείτε από το δωμάτιο παρακαλώ, ακούω την αυστηρή φωνή της νοσηλεύτριας

– Θα το ξεχάσετε, της απαντώ Βούδας ηρεμίας

– Θα βγείτε, πρέπει να του πάρω αίμα.

– Έχετε περισσότερες πιθανότητες να βγείτε εσείς παρά εγώ, συνέχισα κι εγώ, επικαλούμενη με τη σειρά την τοποθέτηση του συνηγόρου του πολίτη, την απάντηση του Υπουργείου Υγείας και τη Γνωμοδότηση της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνω στο δωμάτιο, η νοσηλεύτρια να απολογηθεί κι ο Αλέξανδρος να περάσει τη μικρή του αιμοληπτική διαδικασία πολύ πιο ανώδυνα.

Αν δεν ξέρετε τα δικαιώματά σας, θα βρεθείτε να μαλώνετε άδικα.

Όλοι οι γονείς, πλην των γονέων των εφήβων που αποφασίζουν μόνοι τους σε κάποιες περιπτώσεις για τον εαυτό τους, ΕΧΟΥΜΕ δικαίωμα να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας κατά τη διάρκεια ιατρικών πράξεων (αν μπορούμε και δε λιποθυμάμε σαν τις μύγες ή δε δημιουργούμε μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που κοιτάμε να λύσουμε… λίγη αυτογνωσία δε βλάπτει). Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, μάλιστα,  αναφέρει ότι η παρουσία του γονέα “πρέπει κατά κανόνα να ενθαρρύνεται και σε καμία περίπτωση να αποκλείεται[…]”.

Να ακόμα μια επιβεβαίωση:

olomeleia

KESY2016_2

Αχρειάστες να είναι, εύχομαι, όλες οι παραπάνω πληροφορίες.

Χ

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος