Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, η Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης διοργανώνουν δεκαήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ( 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου) που ξεκινά από τις  28 Μαρτίου έως και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016.

 κατάλογος 11

Το δεκαήμερο περιλαμβάνει:

Πέμπτη 31/3/2016, ώρα 10.00 – 11.00 & 11.00 – 12.00

Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (Κρίσπου 7, τηλ. 2310 200537)

«Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»

Η συγγραφέας  Όλγα Σεχίδου θα μας αφηγηθεί την ιστορία του βιβλίου της «Η Έλσα και οι άλλοι …» .  Η Έλσα, ένα κοριτσάκι του δημοτικού, γίνεται συχνά πονοκέφαλος για τους γονείς της και για όσους μεγάλους τυχαίνει να βρεθούν αντιμέτωποι με την έντονη περιέργεια και την αφοπλιστική ειλικρίνειά της.
Η ξαφνική επίσκεψη μιας θείας της μητέρας της στο σπίτι, αλλάζει τον τρόπο ζωής της οικογένειας. Μπορεί η μικρή Έλσα να μεταμορφώσει την απρόσιτη και αυστηρή θεία;

Δευτέρα 4/4/2016, ώρα 10.00

Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας  (Γρ. Λαμπράκη 187, τηλ. 2310 950370)

«Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου»

Η συγγραφέας Ραχήλ Μαρτίδου θα μας αφηγηθεί την ιστορία του βιβλίου της «Ένας μαρκαδόρος μια φορά… βγήκε απ’ το κουτί του κι είπε γεια!».Ο μαρκαδόρος μας ζωντανεύει και διηγείται στα παιδιά με έναν ελκυστικό τρόπο την πορεία του και το πώς έφτασε μέχρι τη βιβλιοθήκη.
Γιαπαιδιά 5–7ετών.

Σάββατο 2 Απριλίου  ώρα 11.30 π.μ.

Στον κινηματογράφο Ολύμπιον (πλατεία Αριστοτέλους 10)

Θα προβληθεί η κινηματογραφική μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Το ασχημόπαπο» βασισμένο στο γνωστό παραμύθι του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν. Η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν για τα παιδιά της πόλης μας καθώς και για τους συνοδούς.

Κυριακή 3 Απριλίου στις 11.30 π.μ

στο  «ΚΟΠΕΡΤΙ» Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο (Βασ. Όλγας γωνία με 28ης Οκτωβρίου)

θα δοθεί μια διαδραστική παιδαγωγική   παράσταση “Ο Αίσωπος σε κόμικς” από τη θεατρική ομάδα “Ο μικρός Βορράς” σε σκηνοθεσία Τ. Ράτζου.  Αμέσως μετά τα παιδιά θα συμμετέχουν σε εικαστικά , θεατρικά παιχνίδια και δραστηριότητες σε σχέση με το παιδικό βιβλίο (εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4 ως 10 ετών). Η είσοδος είναι ελεύθερη,  δηλώσεις  συμμετοχής  στο τηλ. 2310 866123,θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κυριακή 10 Απριλίου

σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος μια οικογένεια που επιθυμεί να παρακολουθήσει την παιδική παράσταση «Μυστικός Κήπος» το ένα εισιτήριο θα προσφέρεται δωρεάν για τον ένα από τους δύο ενήλικες συνοδούς.

Παράλληλα  όλη τη διάρκεια του δεκαήμερου θα γίνονται επισκέψεις λογοτεχνών στα σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος « η Λογοτεχνία στα σχολεία».

Ανάγνωση παραμυθιών από  συγγραφείς παιδικών βιβλίων στον ΒΙΒΛΙΟΤΟΠΟ Βενιζέλου 30, στο κέντρο της πόλης καθημερινά θα παρευρίσκονται συγγραφείς για να γνωρίσουν και οι μελλοντικοί αναγνώστες των βιβλίων–τα παιδιά από κοντά  τους δημιουργούς και τους συντελεστές της γραφής ενός βιβλίου.

Το δεκαήμερο γίνεται και σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού τελεί  δε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olga Tasopoulou

Η Olga έχει σπουδάσει βρεφονηπιοκομία στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα "χωριό" στο κέντρο της Νύμφης του Βορρά, ή γνωστή και ως Θεσσαλονίκη, όπου ζει μέχρι και σήμερα. Κάνει babysitting σε μικρά όμορφα φατσάκια και στον ελεύθερο χρόνο της περνάει τις ώρες της σε αίθουσες κινηματογράφων, σε συναυλιακούς χώρους και σε θεατρικές παραστάσεις. Αδυναμίες της, εκτός από τα πιτσιρίκια,οι κατασκευές!

Σχολίασε πρώτος