Ξέρετε Εκείνη την Ιδιαίτερη Μυρωδιά της Βροχής; Να από τι Προέρχεται.

Είναι θέμα χρόνου, όταν σκέφτεσαι το φθινόπωρο, το μυαλό να πάει στη βροχή και, δευτερόλεπτα αργότερα, στο ιδιαίτερο άρωμά της. Τι το προκαλεί όμως;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications, όταν οι σταγόνες της βροχής προσγειώνονται σε πορώδεις επιφάνειες, παγιδεύουν μικροσκοπικές φουσκίτσες αέρα που περιέχουν σωματίδια, τα οποία στη συνέχεια εκτοξεύουν προς τα πάνω, στον αέρα. Αυτά τα σωματίδια μοιάζουν να είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά αρωματικών στοιχείων, καθώς και βακτηρίων και ιών που αποθηκεύονται στο χώμα.

Οι ερευνητές του ΜΙΤ χρησιμοποίησαν τεχνολογία αιχμής προκειμένου να απαθανατίσουν το φαινόμενο και να το εξηγήσουν.

Το παρακάτω βίντεο καθιστά τη διαδικασία αρκετά σαφή.

Εντυπωσιακό.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος