9χρονος Σώζει τη Ζωή του 2χρονου Αδερφού του

Τα αγόρια είχαν πάει στο σπίτι της γιαγιάς τους, στο Κορμπαχ της κεντρικής Γερμανίας. Ο Μάρκους, 9 χρονών και ο Ρούντολφ, δύο, έπαιζαν μια χαρά μέχρι τη στιγμή που η γιαγιά απομακρύνθηκε για να φέρει μια πάνα στο μικρότερο αδερφό. Τότε εκείνος, ανεπιτήρητος βγήκε στον κήπο και βρέθηκε μέσα στην πισίνα. Ο αδερφός του και η γιαγιά έσπευσαν να τον βγάλουν από το νερό, το αγοράκι όμως ήδη δεν ανέπνεε. Τότε ο Μάρκους τηλεφώνησε στο νοσοκομείο για να ζητήσει βοήθεια, μιας και η γιαγιά του μιλά κυρίως ρωσσικά, ενώ τα γερμανικά της δεν είναι καθόλου καλά.

πισίνα παιδιά πνιγμός

Το 9χρονο αγόρι άκουσε το ιατρικό προσωπικό προσεκτικά, παρά τον αρχικό του πανικό, και εκτέλεσε κατά γράμμα τις οδηγίες που του έδωσαν. Έδωσε σωστά στον μικρό του αδερφό τις πρώτες βοήθειες, κάνοντάς του μαλάξεις στην καρδιά και πνευμονική αναζωογόνηση με αποτέλεσμα ο δίχρονος να αναπνεύσει πριν καταφθάσει το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο κοντινό Μαρμπουργκ.

πηγή

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος