Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Γονείς και παιδιά μοιράζονται την εμπειρία της τέχνης στο μουσείο!

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ήδη από τη δεκαετία του 1980 σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς ανάμεσα στους καταστατικούς του στόχους θέτει την αισθητική καλλιέργεια, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία μέσα από την τέχνη.
Με τα εκπαιδευτικά προγράμματα το Μουσείο στοχεύει να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης με τρόπο ψυχαγωγικό εξασφαλίζοντας τους ένα ζωντανό περιβάλλον μάθησης, έμπνευσης και δημιουργίας.
Καθημερινά σχεδιάζονται και υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα με διαδραστικό χαρακτήρα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ενώ πραγματοποιούνται και ξεναγήσεις ειδικών ομάδων και ενηλίκων.
Παράλληλα στους ειδικά εξοπλισμένους χώρους του ΜΜΣΤ διεξάγονται εργαστήρια τέχνης για παιδιά ηλικίας 3.5 -13 ετών όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη, τις διάφορες τεχνικές καθώς και με τους καλλιτέχνες των διαφόρων περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου.

Ένας νέος κύκλος συναντήσεων με τίτλο «Παίζω- Μαθαίνω- Δημιουργώ… με τους γονείς μου» ξεκινάει  Πέμπτη 13 Οκτώβρη στις 18:00!

Στο πρόγραμμα «Παίζω- Μαθαίνω- Δημιουργώ… με τους γονείς μου», τα παιδιά παίζουν, μαθαίνουν και δημιουργούν σε συνεργασία με το γονέα τους.
Ακολουθώντας τους γενικούς στόχους των εκπαιδευτικών εργαστηρίων τέχνης παρέχεται στα παιδιά η δυνατότητα να πειραματιστούν με υλικά και τεχνικές, να ανακαλύψουν τις δημιουργικές τους ικανότητες και να «δημιουργήσουν» ατομικά και ομαδικά με την ασφαλή παρουσία και συνεργασία του γονιού τους. Ο γονιός, άλλοτε αναλαμβάνοντας το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στον μουσειοπαιδαγωγό και το παιδί και άλλοτε ενθαρρύνοντάς το να εκφράσει τις σκέψεις του, ανακαλύπτει σταδιακά νέους τρόπους «συνομιλίας» με το παιδί του.

εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου σύγχρονης τέχνης στη θεσσαλονίκη

>> Κύκλος 10 συναντήσεων, διάρκειας 60’ η καθεμία
Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-4 ετών με τη συνοδεία & συμμετοχή του γονέα
Κάθε Πέμπτη 18.00
Συμμετοχή κατόπιν εγγραφής
Κόστος 130€
Πληροφορίες:
Τ.2310240002
FB: http://www.facebook.com/MmcaEducationalPrograms
E-mail: mmca.education@gmail.com
Δηλώσεις συμμετοχής στο σύνδεσμο:
http://goo.gl/forms/YHCXDubnfq5OyphR2

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος