“Μαγειρεύουμε Παραμύθια και Παιχνίδια για Παιδιά”, στην Αθήνα.

«Φορέσαμε ποδιά που έχει πάνω την Πούλια και τον Αυγερινό. Βάλαμε στη φωτιά ένα μαγικό τσουκάλι που βράζει παραμύθια και παραδοσιακούς σκοπούς… Θα σερβίρουμε στους μικρούς μας φίλους παιχνίδια που ‘’γαργαλούν’’ την φαντασία και χορταίνουν την δημιουργικότητα».

laika-paramythia

Ένα βιωματικό εργαστήρι αφήγησης λαϊκών παραμυθιών και δραστηριοτήτων για παιδιά που σκοπό έχει να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με τον ξεχωριστό κόσμο του λαϊκού παραμυθιού αλλά και των παραδοσιακών μελωδιών και να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από το παραμύθι. Πρόκειται για μία ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης μέσα από την καλλιέργεια της φαντασίας.

Κάθε Κυριακή οι μικροί μας φίλοι παρακολουθούν και συμμετέχουν σε αφήγηση λαϊκών παραμυθιών. Γνωρίζουν πανέξυπνα ζωάκια με ανθρώπινη λαλιά, τοσοδούληδες ήρωες, μαγικά αντικείμενα και πριγκίπισσες με βασιλόπουλα. Ύστερα, πάντα με αφορμή το παραμύθι, ακολουθούν παιχνίδια γνωριμίας, φαντασίας, συναισθημάτων αλλά και παιχνίδια με ρυθμό και μουσική.

Η θεματική του τρέχοντος εργαστηρίου είναι «Ζωάκια σε μαγικούς ρόλους»
εισηγήτριες τη Μαρία Κωνσταντή, μουσικό και αφηγήτρια και την Ελένη Δημητροπούλου, ηθοποιό-αφηγήτρια.

Πρακτικές πληροφορίες

Έναρξη: 16 Οκτωβρίου (και κάθε Κυριακή έως τον Δεκέμβριο του 2016)

Ώρες: 11:30-12:30 (τμήμα νηπίων)

12:30-13:30 (τμήμα για παιδιά δημοτικού)

 

Κόστος: Ελεύθερη συνεισφορά

Κοινότητα Τέχνης Πράξης: Γενναίου Κολοκοτρώνη 12, Κουκάκι

Κρατήσεις : 6976083793, 6976941668

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος