Πλεκτό Ψάρι

Το καλοκαίρι πέρασε αλλά η όρεξή μας για κατασκευές όχι! Μια πολύ όμορφη κατασκευή για να γεμίσει δημιουργικά ο χρόνος των μικρών μας είναι το πλεκτό ψάρι. Εύκολη κατασκευή που μπορούν να χειριστούν και μικρά και μεγαλύτερα παιδιά και χωρίς πολλές απαιτήσεις σε υλικά.

Τι θα χρειαστούμε:

Πολύχρωμα χαρτιά
κόλλα
ψαλίδι
ψεύτικα ματάκια ή χάντρες (προαιρετικά)

 

Βήμα πρώτο: κόβουμε το χαρτί, το οποίο θα είναι η βάση, σε σχήμα ψαριού. Μπορούμε επίσης να το σχεδιάσουμε έτσι ώστε να το κόψουν τα παιδιά. Στη συνέχεια διπλώνουμε περίπου στη μέση και κόβουμε λωρίδες ίδιου πλάτους (ή και όχι).
weaving-rainbow-fish-craft-2

 

Βήμα δεύτερο: Κόβουμε λωρίδες από τα άλλα χαρτιά. Δεν έχει σημασία το μέγεθος αρκεί να είναι μεγαλύτερα από το ψάρι.
weaving-rainbow-fish-craft-1

 

Βήμα τρίτο: πλέκουμε! Περνάμε τις πολύχρωμες λωρίδες μία πάνω και μία κάτω από αυτές του ψαριού. Στο τέλος κόβουμε έτσι ώστε τα κομμάτια που προεξέχουν να μοιάζουν με πτερύγια. Βάζουμε λίγη κόλλα ανάμεσα για να σταθούν και προσθέτουμε μάτια, ζωγραφίζουμε λέπια ή στολίζουμε με χρυσόκονη ή ψιλές χάντρες.
weaving-rainbow-fish-craft-for-kids-1

 

Θα ήταν πρακτικό αν η βάση (το ψάρι) ήταν από χαρτόνι ώστε να μη διαλυθεί από το βάρος όσο προσθέτουμε στολίδια. Οι επιλογές είναι άπειρες στα υλικά καθώς μπορούμε να βάλουμε γκοφρέ χαρτί και να ανεμίζουν κιόλας τα πτερύγια ή να στήσουμε ολόκληρο το “βυθό” σε ένα τελάρο από όπου τα ψάρια θα κρέμονται με κλωστή!

 

καλή εβδομάδα,
Γεωργία

 

 

πηγή : http://www.craftymorning.com/weaving-rainbow-fish-kids-craft/ 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Georgia Dagli

Η Γεωργία ζει κοντά στην Ορεστιάδα. Αγγίζει τα όρια του nerd και εξακολουθεί να ασχολείται με ένα σωρό πράματα εκτός από αυτά που πρέπει. Της αρέσουν οι κατασκευές και έχει αδυναμία στον άντρα της και το Ζήκο, το πεντάχρονο ημιλαμπραντόρ.

Σχολίασε πρώτος