Κινόα: Ποικιλίες και Τρόπος Προετοιμασίας και Μαγειρικής

Υπάρχουν τρεις βασικές ποικιλίες κινόα που χρησιμοποιούνται ευρέως: η λευκή, η μαύρη και η κόκκινη. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γεύση της, ξεκινήστε από τη λευκή που έχει την πιο διακριτική γεύση και δοκιμάστε τις άλλες ποικιλίες στη συνέχεια, μιας και έχουν πιο έντονη γεύση και παρουσία.

%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%cf%8c%ce%b1

Ξεκινάμε από το γεγονός ότι η κινόα καλό είναι να ξεπλένεται. Κι αυτό γιατί το περίβλημά της τείνει να δίνει μια γεύση πικρή στο φαγητό. Εναλλακτικά, μπορείτε και να τη μουλιάσετε, κάτι που συνήθως όμως κρίνεται χρονοβόρο και μη απαραίτητο. Οπότε: τη βάζουμε σε σουρωτήρι και ξεπλένουμε καλά-καλά να φύγει η πικρίλα.

Μαγειρεύουμε την κινόα όπως ακριβώς το ρύζι.  Το ένα φλιτζάνι ξερής κινόα ωστόσο θα μας δώσει τρία φλιτζάνια μαγειρεμένης ύλης, ενώ για να μαγειρευτεί επαρκώς το ένα φλιτζάνι κινόα θέλει δύο φλιτζάνια νερό και είκοσι λεπτά της ώρας.

Απλό δεν είναι;! Μπορείτε να δοκιμάσετε το νέο θαυματουργό συστατικό σε μια ιδιαίτερη συνταγή, που έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι φίλοι μας <3

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος