Πώς Αποστειρώνουμε Γυάλινα Βάζα (για μαρμελάδες, chutney, γλυκά)

Μετά από διάφορες άκαρπες προσπάθειες, τις οποίες αναγνώρισα ως τέτοιες όταν άνοιξα το τάχα μου αποστειρωμένο βαζάκι για να φάμε τη μαρμαλέδα κι είδαμε ένα ωραιότατο στρώμα μούχλας από πάνω, τολμώ να δηλώσω πως ΝΑΙ! Ξέρω πλέον τον καλύτερο, καθαρότερο, γρηγορότερο κι ευκολότερο τρόπο να αποστειρώσω γυάλινα βάζα για τα γλυκά μου.

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b9%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%cf%85%ce%ac%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%b6%ce%b1

Πλένεις τα βαζάκια με σαπουνάδα σε ζεστό νερό

Τα τοποθετείς στο φούρνο στους  100C για 10-15 λεπτά.

Τι? Θέλετε και συνέχεια?! Δεν έχει! Αυτό ήταν! Είπαμε: ο γρηγορότερο κι ευκολότερος τρόπος! Να σας πω όμως! Μην ξεχάσετε να αποστειρώσετε και τα καπάκια, βράζοντάς τα σε κατσαρόλα με βραστό νερό για μερικά λεπτά.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος