Σαλάτα με Λωτούς και Γαρίδες

Αυτή η σαλάτα είναι η καλύτερή μου. Γρήγορη, ιδιαίτερη, γευστική και με συστατικά υπερθρεπτικά, την αγαπάμε οικογενειακώς και τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα

%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%cf%89%cf%84%cf%8c-%ce%b1%ce%b2%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%82

Υλικά

½ φλιτζάνι κινόα

2 μικροί λωτοί, κομμένοι σε φετούλες ή κυβάκια

Γαρίδες (υπολογίζετε δύο/άτομο)

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 ώριμο αβοκάντο σε κυβάκια

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

¼ φλιτζάνι χυμός λεμόνι

¼ φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι

 

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε την κινόα

Βράζουμε τις γαρίδες και τις αποφλοιώνουμε.

Κόβουμε τους λωτούς, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και στο τέλος το αβοκάντο γιατί μαυρίζει. Για να αποφύγουμε να μαυρίσει, το περνάμε αμέσως με λεμόνι.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, ενώ αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι σε ένα βαζάκι. Τα χτυπάμε κι όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Tips!

* Είναι εξτρά νοστιμιά οι γαρίδες να είναι ζεστές, οπότε μπορείτε να τις διατηρήσετε ζεστές, τοποθετώντας τες σε χαμηλή θερμοκρασία (120) στο φούρνο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

* Όταν δεν έχουμε λωτούς, λόγω εποχής, χρησιμοποιούμε γλυκοπατάτα, που έχει γλυκιά γεύση όπως ο λωτός

Καλή Απόλαυση!

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος