Αυτή η σαλάτα είναι η καλύτερή μου. Γρήγορη, ιδιαίτερη, γευστική και με συστατικά υπερθρεπτικά, την αγαπάμε οικογενειακώς και τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα
Υλικά
½ φλιτζάνι κινόα
2 μικροί λωτοί, κομμένοι σε φετούλες ή κυβάκια
Γαρίδες (υπολογίζετε δύο/άτομο)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ώριμο αβοκάντο σε κυβάκια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι χυμός λεμόνι
¼ φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις γαρίδες και τις αποφλοιώνουμε.
Κόβουμε τους λωτούς, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και στο τέλος το αβοκάντο γιατί μαυρίζει. Για να αποφύγουμε να μαυρίσει, το περνάμε αμέσως με λεμόνι.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, ενώ αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι σε ένα βαζάκι. Τα χτυπάμε κι όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Tips!
* Είναι εξτρά νοστιμιά οι γαρίδες να είναι ζεστές, οπότε μπορείτε να τις διατηρήσετε ζεστές, τοποθετώντας τες σε χαμηλή θερμοκρασία (120) στο φούρνο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
* Όταν δεν έχουμε λωτούς, λόγω εποχής, χρησιμοποιούμε γλυκοπατάτα, που έχει γλυκιά γεύση όπως ο λωτός
Καλή Απόλαυση!