Σάββατο 3 και Κυριακή 4/12, Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Μία από τις πιο λαοφιλείς διοργανώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι αναμφισβήτητα το Thessaloniki food festival, το οποίο φέτος διανύει τον έκτο χρόνο διοργάνωσής του. Οι δράσεις του θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 18 Νοεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο, όπως: η Συντεχνία Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, δημόσια Σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Β΄ και Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας , τα Κ.Α.Π.Η. , το Σ. Ε. Π. Ι. Κ. (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ), εστιατόρια και ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

cookies

Το πρόγραμμά του είναι πλούσιο και περιλαμβάνει φιλανθρωπικά δείπνα, παρουσιάσεις βιβλίων, κρασιών, ημερίδες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά, αφιερώματα σε άλλες κουζίνες- φέτος στην ιταλική- συνεργασίες με εστιατόρια της πόλης, έκδόσεις και πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ το βλέπετε εδώ.

Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του αυτό το Σαββατοκύριακο, 3 και 4/12, για τέταρτη χρονιά και προσκαλεί το κοινό της πόλης να φορέσει τη γιορτινή του διάθεση και να προσέλθει στο φουαγιέ από τις 11.00 έως τις 17.00 για να επιλέξει τοπικά προιόντα που προτείνονται από συλλόγους και επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης για το εορταστικό τραπέζι.

%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b1

Το Σάββατο, στη 13.οο η chef Στέλλα Σπανού θα δείξει πως φτιάχνουμε τη χριστουγεννιάτικη κρεατόπιτα ενώ την Κυριακή θα παρουσιάσει πως παρασκευάζουμε την παραδοσιακή κολοκυθόπιτα της Μακεδονίας σε χριστουγεννιάτικη εκδοχή.  Στην ίδια εκδήλωση, η  pastry chef και μέλος της Συντεχνίας Καταστημαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Κάκου θα δώσει ένα workshop φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα χειροποίητα κουλουράκια. 

thessaloniki-food-festival-2Πηγή φωτό- http://www.typosthes.gr/

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2313318215 ή στείλτε το μειλ σας στο foodfestival@thessaloniki.gr

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος