Το 6ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει ένα μήνα με σειρά παρουσιάσεων και παράλληλων εκδηλώσεων και θα κινηθεί γύρω από τους παρακάτω άξονες:
– «Θεσσαλονίκη, η πόλη του Γλυκού». Παραδοσιακά και μη γλυκά της πόλης με μεγάλη φήμη, αναγνώριση και ζήτηση, όπως τσουρέκια, τρίγωνα, παγωτά αρμενοβίλ, καζάν ντιμπί κ.ά., αποτέλεσμα του ιστορικού παρελθόντος της Θεσσαλονίκης και των φυλών που την κατοίκησαν θα προβληθούν σε συνεργασία με τους Συλλόγους και τις συντεχνίες των ζαχαροπλαστών της πόλης
– Παραγωγή του Νέου Γαστρονομικού Οδηγού της πόλης (Food stories 2) με τις 10 καλύτερες συνταγές της Θεσσαλονίκης από τη σύγχρονη κουζίνα της
– Παρουσίαση του πρώτου κρασιού που είναι παραγωγή του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ονομασία «ΓΟΡΓΟΝΑ», παραπέμποντας στο μόνιμο λογότυπο του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL
Αναλυτικά, διαβάζετε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
- Από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου έως Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του 6ου «Thessaloniki Food Festival» και σε συνεργασία με 50 κεντρικά εστιατόρια της πόλης θα παρουσιαστεί ένα πιάτο που έχει επιλεγεί ειδικά για τη δράση «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω»
- Από την Κυριακή 20 μέχρι Τρίτη 29 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στο Δημαρχείο η Πανευρωπαϊκή έκθεση της Fair Trade με θέμα «Παγκόσμια διατροφή – Δίκαιο εμπόριο»
- Τη Δευτέρα 21,τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 ένας πρωτότυπος διαγωνισμός μαγειρικής που απευθύνεται στην Τρίτη Ηλικία και υλοποιείται σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη chef Κική Εμμανουηλίδου
- Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης του Δημαρχείου ημερίδα σε συνεργασία με τη Fair trade Hellas με θέμα το Δίκαιο Εμπόριο
- Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στο αγαπημένο ξενοδοχείο Excelsior η εκδήλωση «Κρασί και σοκολάτα» έρχεται να συνδυάσει τέλεια οινογνωσία και γευσιγνωσία με αφρώδεις και γλυκούς οίνους, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα από τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» με χειροποίητα σοκολατάκια από το ζαχαροπλαστείο «Αγαπητός»
- Το Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, απολαμβάνουμε στην Αποθήκη Γ΄στο Λιμάνι την καθιερωμένη στο οινοφιλικό κοινό της πόλης εκδήλωση «Ο χάρτης των γεύσεων» από την Wine Plus
- Το Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου παίρνουμε τα παιδιά μας (και τη γιαγιά μας!) και κατευθυνόμαστε στο φουγιέ του δημαρχείου θεσσαλονίκης για τέταρτη φορά για τη «Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Δημαρχείο»
- Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, η Ένωση διατροφολόγων Β. Ελλάδος, η Fair Trade Hellas και το ΑΠΘ διοργανώνουν ημερίδα με θέμα τη «Μεσογειακή διατροφή και υγεία» στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης του Δημαρχείου
- Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα γίνει η δεύτερη παρουσίαση του κρασιού «ΓΟΡΓΟΝΑ» σε φιλανθρωπικό δείπνο στο ξενοδοχείο Grand Hotel
- Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, 2016, στον πολυχώρο Agora-Ergon θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Μελίσσας Στοίλη «Και διηγώντας τα να…τρως»
- Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, άλλη μια οινοφιλική εκδήλωση σε συνεργασία με τους «Οίνους Β. Ελλάδος» – ΒορΟινά, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς με θέμα «Το κρασί των Χριστουγέννων»
- Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, η σεφ Ντίνα Νικολάου θα παραδώσει workshop με θέμα: «Η Γαλλική επιρροή στα γλυκά της Θεσσαλονίκης», στο Μακεδονία Παλλάς
- Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016: «Street-food», σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας
- Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, θα δοθεί φιλανθρωπικό brunch με συνταγές βασισμένες σε ελληνικά βότανα για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» στο ξενοδοχείο The Met, το οποίο θα προλογίσει η Ελένη Ψυχούλη