Οι Καλύτερες Χριστουγεννιάτικες Διαφημίσεις του 2016!

Σα σε όνειρο θυμάμαι να είμαι μικρή και να φωνάζω στους μεγάλους: μηηηηηη! Μην το αλλάζετε! Βλέπω διαφημίσεις!

Από τότε που μου άρεσαν οι διαφημίσεις και τις χάζευα μπορεί να έχουν περάσει και καμιά τριανταριά χρόνια. Πλέον δεν έχω τηλεόραση, δε χαζεύω διαφημίσεις αλλά παραδέχομαι ότι ο χειμώνας και ειδικά η περίοδος των γιορτών προσφέρονται πιο πολύ από κάθε άλλη εποχή για χουζούρι, χουχούλιασμα και γιατί όχι, λίγο… οθόνη παραπάνω! Χαζολογώντας, έψαξα και βρήκα μερικές χαρούμενες χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις που μας βάζουν στο κλίμα- όχι τόσο των γιορτών που έρχονται όσο του “καναπεδιάσματος” που επιβάλλεται!
Η γνωστή βρεττανική αλυσίδα Sainsbury’s  φτιάχνει σε stop frame animation με φωνητικά του  James Corden ένα τρίλεπτο φιλμάκι. Πρόκειται για την ιστορία του Dave, ενός σκληρά εργαζόμενου και αφοσιωμένου πατέρα, ο οποίος διαπιστώνει ότι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει στην οικογένειά του είναι ο χρόνος του!

Η πιο κλασσική Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση στη συνείδηση πολλών- μα πολλών- καταναλωτών είναι συνδεδεμένη με την Κόκα κόλα

Βλέποντας ότι το ταινιάκι είναι σκηνοθετημένο από τον Wes Anderson με πρωταγωνιστή τον Adrien Brody, περίμενα πολύ περισσότερα αλλά μετά θυμήθηκα ότι είναι απλώς η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του H&M κι όχι προβολή στο Sundance. :)

Μια αγαπημένη κατηγορία διαφημίσεων είναι εκείνη που έχει ζώα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως αυτή από την Waitrose, που φτιάχνει ένα ιδιαίτερα τρυφερό ταινιάκι για φέτος τα χριστούγεννα

Στον αντίποδα, η διαφήμιση της John Lewis που από τη στιγμή που έχει ένα μποξερ στο πρωταγωνιστικό ρόλο, το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενα ξεκαρδιστικό!

Και να η μέχρι στιγμής αγαπημένη μου, με την ανατροπή της, το φεμινιστικό touch της και το απίστευτο χιούμορ της (η Κυρία Κλάους διαβάζει τις “Πενήντα Αποχρώσεις του Κόκκινου”)- έρχεται από τα Marcs &Spencer

 

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Olia

Η Όλια ειναι PR specialist και εργαζεται ως Project Manager στην Κοινωφελη Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενω τα τελευταία δωδεκα χρονια "ντύνει" με τη φωνή της ηχητικές παραγωγές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μαμά της απίθανης Δάφνης, 9, και του καταπληκτικού Αλέξανδρου, 6, οι οποίοι δίνουν ρυθμό και κατεύθυνση στη ζωή της. Διαβαζει ασταμάτητα, λατρεύει τη ζωγραφική, μετακινείται με ποδήλατο, καπνίζει και αν ηταν πλούσια θα ειχε μεγαλύτερη δισκοθήκη. Τα εξι τελευταία χρόνια, έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στη Ναυαρίνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αναπολώντας συχνά τον κήπο της στη Σαμοθράκη.

Σχολίασε πρώτος