DIY-Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από καραμέλες

Όλο και ποιο πολύ σκέφτομαι φέτος πώς θα γίνει να μην αυξήσω τα χριστουγεννιάτικα και πώς θα γίνει να μην πιάνουν τόσο πολύ αποθηκευτικό χώρο όταν μαζεύονται. Επίσης πώς θα γίνει να μη βαριέμαι να βλέπω τα ίδια και του χρόνου και του παραχρόνου και πάει λέγοντας. Οι συνδυαστικές  κατασκευές στο momfatale είναι πάντα στο φόρτε τους οπότε να μια ακόμα. Στεφανάκι να στολίσει την πόρτα ή οποιοδήποτε άλλο σημείο από καραμέλες που παραδοσιακά κυκλοφορούν τα Χριστούγεννα, από γλυκόριζα και σε σχήμα μπαστουνιού.

Τι θα χρειαστούμε για την κατασκευή:

  • Περίπου 20 μπαστουνάκια
  • πιστόλι σιλικόνης
  • στολιδάκια και κορδέλα

 

how-to-make-a-candy-cane-wreath-01-1

 

 

Οι συγκεκριμένες καραμέλες συνήθως έχουν και ατομική συσκευασία. Είναι λοιπόν προτιμότερο να επιλέξουμε τις καραμέλες που έχουν η καθεμία τη δική της ζελατίνα, έτσι ώστε να μπορούμε να τις φάμε μετά!

Παίρνουμε δύο μπαστουνάκια και με σιλικόνη κολλάμε τις “πλάτες” τους. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα ζευγάρια ζαχαρωτών και έπειτα βάζουμε σιλικόνη στις άκρες του ενός από τα δύο ζευγάρια που θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους και τα ενώνουμε. Κρατάμε για 3-4 δευτερόλεπτα να σταθεροποιηθεί η σιλικόνη καλά κι αν χρειαστεί βάζουμε κι άλλη. Τα ζαχαρωτά που ενώνονται με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν μια καρδιά.

how-to-make-a-candy-cane-wreath-01-2
how-to-make-a-candy-cane-wreath-02

 

Τα ενώνουμε όλα με τον ίδιο τρόπο και δημιουργούμε ένα στεφάνι. Μπορούμε στις ενώσεις για σιγουριά να τυλίξουμε λίγη κορδέλα ή να στολίσουμε την έξτρα σιλικόνη με χρυσόσκονη για να μην φαίνεται άσχημο.

how-to-make-a-candy-cane-wreath-03 how-to-make-a-candy-cane-wreath-04 how-to-make-a-candy-cane-wreath-05

 

Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι κορδέλας και το δένουμε καλά έτσι ώστε να γίνει το σημείο από όπου θα το κρεμάσουμε.

candy-cane-wreath-on-red-door

 

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μικρά στολιδάκια, κορδέλες, γιρλάντες ή ότι άλλο έχουμε για να το κάνουμε πιο “πλούσιο”.

10b401c7226f62e523bbaba8bab1b013 80bb53f4062c9dd2d5bc069d9c6ed83e candy_cane_crown

 

Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε μόνο τις “καρδιές” με δύο μπαστουνάκια και να τις κρεμάσουμε σαν μεμονωμένα στολίδια ακόμα και στο δέντρο. Επίσης ο τρόπος δεσίματος του στεφανιού δεν είναι δέσμευση, τα μπαστουνάκια είναι εξίσου όμορφα και αν ενωθούν με έναν τρόπο, δηλαδή το ένα να ακουμπάει στην “πλάτη” του άλλου χωρίς να δημιουργούν “καρδούλα”.

xcandy-cane-hearts-jpg-pagespeed-ic-sihr57tczwcandycane-hearts2 d3613221f0d654131b6e375c15f67dbf

 

Το σημαντικό είναι ότι μόλις τελειώσουν οι γιορτές μπορούμε απλά να το φάμε! Ή να αλλάξουμε το τρόπο ένωσης τον επόμενο χρόνο και να έχουμε καινούρια στολίδια. Ευελιξία και πρακτικότητα!

 

Καλή διασκέδαση κατασκευάζοντας,
Γεωργία

 

πηγές: http://rosebakes.com/how-to-make-a-candy-cane-wreath/

http://www.teaching-tiny-tots.com/toddler-activities-candycane-hearts.html

www.pinterest.com

RelatedPost

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Georgia Dagli

Η Γεωργία ζει κοντά στην Ορεστιάδα. Αγγίζει τα όρια του nerd και εξακολουθεί να ασχολείται με ένα σωρό πράματα εκτός από αυτά που πρέπει. Της αρέσουν οι κατασκευές και έχει αδυναμία στον άντρα της και το Ζήκο, το πεντάχρονο ημιλαμπραντόρ.

Σχολίασε πρώτος